Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε χτες πως ο ιδρυτής της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ, εκτός αν αυτές παράσχουν «ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις» για το αν μπορεί να επικαλεσθεί την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματός τους και για το αν ενδέχεται να απειληθεί με τη θανατική ποινή.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία συζητά με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία την τοποθεσία μιας μελλοντικής στρατιωτικής βάσης, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε χτες ο πρεσβευτής της χώρας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. «Συνομιλίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη μεταξύ των υπουργείων Αμυνας των δύο κρατών. Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, επιλέγεται το μέρος όπου θα δημιουργηθεί η βάση», δήλωσε ο πρεσβευτής Αλεξάντρ Μπικάντοφ, σύμφωνα με το TASS.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Ο Ιβάν Κόρτσοκ και ο Πέτερ Πελεγκρίνι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία στις 6 Απρίλη, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο. Ο Κόρτσοκ εξασφαλίζει 40,3% έναντι 38,4% του προέδρου της Βουλής και πρώην πρωθυπουργού Πελεγκρίνι, ο οποίος προέρχεται από το φιλορωσικό κυβερνητικό στρατόπεδο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ρ. Φίτσο. Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας έχει κυρίως εθιμοτυπικό ρόλο, αλλά έχει δικαίωμα «βέτο» σε νομοσχέδια που εγκρίνει το Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ