Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματα του λαού της πόλης μας

Σε συνέντευξη Τύπου ο αγωνιστής δήμαρχος κάλεσε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 30 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι

Ο Ηλίας Σταμέλος στη χτεσινή συνέντευξη
Ο Ηλίας Σταμέλος στη χτεσινή συνέντευξη
Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 30 Μάρτη, με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή. Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας», απευθύνει η δημοτική αρχή Καισαριανής που έχει στο τιμόνι τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα συνεργεία και θα συνεχιστεί με πορεία στη λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως.

Ο αγωνιστής δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, παρουσία και μαζικών φορέων της πόλης καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στα προβλήματα που κληροδότησε από την προηγούμενη «εκλεκτή της εξουσίας», όπως είπε, δημοτική αρχή, ύψους 1,9 εκατομμύρια ευρώ, την ελλειπή κρατική χρηματοδότηση που ισχύει για όλους τους δήμους, που για την Καισαριανή σημαίνει ότι «από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παίρνει 3,2 εκατομμύρια, ενώ θα έπρεπε να παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια με βάση τη νομοθεσία, και όταν μόνο η μισθοδοσία έχει ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια». Κατήγγειλε ακόμα το χαράτσι «του τέλους ταφής», της δήθεν «πράσινης ανάπτυξης», που από 20 ευρώ τον τόνο θα φτάσει στα 55 το 2027, όπως και την αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες (στην καθαριότητα, στο πράσινο, στις κοινωνικές δομές) όπως και λόγω της υποχρηματοδότησης και στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή Καισαριανής θα είναι αντιπολίτευση σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και μαζί με τον λαό της πόλης θα διεκδικήσει όσα δικαιούται. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι ως δημοτική αρχή αρνείται να επιβάλει νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους και μικρεμπόρους της πόλης, ενώ θα αυξήσει τη φορολογία σε μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, σούπερ μάρκετ κ.λπ., που θησαύρισαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα βασικά αιτήματα που θα διεκδικηθούν και στην κινητοποίηση του Σαββάτου είναι:

  • Να δοθεί εδώ και τώρα ολόκληρη η ετήσια χρηματοδότηση που αναλογεί στον δήμο Καισαριανής. Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.
  • Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, δωρεάν τιμολόγια για τις ενεργειακές ανάγκες των σχολείων.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας και με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.
  • Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καισαριανής, σχεδιασμός για την ίδρυση Κέντρου Πρόληψης από τις Εξαρτήσεις και Μονάδας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παιδιού και της Μονάδας Συμβουλευτικής ΑμεΑ.
  • Εργα αντιπυρικής προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού και χρηματοδότηση μελετών για άμεση ένταξη του Βλητικού Σταθμού στο σχέδιο πόλης.
  • Ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.
  • Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να στεγαστούν κρίσιμες κοινωνικές δομές, όπως η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση νομιμοποίηση - τακτοποίηση όλων των προσχολικών και σχολικών μονάδων.
  • Σύγχρονα, συνδυασμένα, δημόσια και δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης. Επανασχεδιασμός της γραμμής του ΗΛΠΑΠ, επανεκκίνηση της τοπικής γραμμής 223. Υπογειοποίηση του δρόμου που θα διοχετεύει την κυκλοφορία από το κέντρο της Αθήνας προς την Αττική Οδό και το παραλιακό μέτωπο.
  • Πλήρης αναβάθμιση του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Νήαρ Ηστ.
  • Τώρα συνολική κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη, με ευθύνη της Περιφέρειας, για ολόκληρο τον δήμο Καισαριανής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει προϋπολογισμό - χαράτσωμα για τον λαό (2024-04-10 00:00:00.0)
Η πόλη έχει φωνή - Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας (2024-03-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε για την Πάτρα των πολλών! (2023-09-13 00:00:00.0)
Ζητάει ξανά συνάντηση με την Περιφέρεια Αττικής (2016-10-26 00:00:00.0)
Μειωμένος ο αριθμός των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ (2016-09-03 00:00:00.0)
Τους "εκτελούν" για δεύτερη φορά (1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ