Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Η χάρη και ο ρυθμός είχαν την τιμητική τους

Κέντρισε το ενδιαφέρον η διοργάνωση στο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Η «καρδιά» της ρυθμικής γυμναστικής το τριήμερο 22 - 24 Μάρτη χτυπούσε στο Ολυμπιακό Κλειστό Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, όπου διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2024.

Η διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, με χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών να δίνει το «παρών» στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου, και πήραν μέρος σε αυτή αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον πρώτο τους μεγάλο αγώνα μέσα στο 2024, ακριβώς δύο μήνες πριν από το προ-Ολυμπιακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, οι Εθνικές ομάδες που συμμετείχαν τέσταραν τις δυνάμεις και την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων, ενώ είχαν και την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τις εκτελέσεις των προγραμμάτων τους.

Στους συγκεκριμένους αγώνες η ελληνική αποστολή κατάφερε να πανηγυρίσει δύο προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων, οι οποίες ήρθαν από την Εθνική ανσάμπλ και την Παναγιώτα Λύτρα στο ατομικό.

Η Εθνική ανσάμπλ γυναικών, αποτελούμενη από τις Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου και Αλέσια Χατελλάρι, κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό με τα 5 Στεφάνια, με 29.500 βαθμούς. 7η ήρθε και η Παναγιώτα Λύτρα στον τελικό του στεφανιού, με 31.800 βαθμούς, δηλώνοντας παρούσα μεταξύ των φιναλίστ της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Φάληρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ