Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Κάτω τα χέρια από το Σωματείο στη «Χήτος ΑΒΕΕ»

Την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας της «Χήτος ΑΒΕΕ» να παρέμβει στις αποφάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας στα Γιάννενα, μέσω απειλών στον πρόεδρό του, του τύπου «θα δεις (...τι έχει να γίνει)», καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σημειώνοντας πως «η εργοδοσία δεν μπορεί να χωνέψει ότι τώρα υπάρχει σωματείο».

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καλεί σε πλατιά στήριξη του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, με σταθμό τη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει για τη Δευτέρα 1 Απρίλη, για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «οποιαδήποτε απειλή στον πρόεδρο του Σωματείου στρέφεται ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης! Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούν να αποκρούσουν τέτοιες μεθόδους και να παλέψουν για όσα έχουν αποφασίσει μέσα από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου τους. Είμαστε όλοι δίπλα τους. Κανένας φόβος! Καμία ανοχή στις τακτικές της εργοδοσίας».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα περισσότερο από όσα ήδη βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια «γιατί τα έχουν δει όλα με την αδιάκοπη δουλειά για εφτά μέρες συνεχόμενα, νύχτα, με δουλειά τις αργίες, απλήρωτα Σαββατοκύριακα, χωρίς τριετίες και όλα αυτά με έναν μισθό που φθάνει για μόλις 15 μέρες».

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους, στο Σωματείο τους και στον πρόεδρό του εκφράζουν επίσης η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, καθώς και τα σωματεία του κλάδου: Εργαζομένων EMFI, ΦΑΓΕ, «Tasty Foods», «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» - ΑΜΣΤΕΛ, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ Σίνδος, «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ» εργ. Θεσσαλονίκης, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Ν. Αττικής, τα Συνδικάτα Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Ημαθίας - Πέλλας, Ν. Λάρισας, Ν. Τρικάλων, Ν. Αχαΐας, Εύβοιας - Βοιωτίας, Ν. Αργολίδας, Ν. Ηρακλείου, Ν. Μεσσηνίας, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ