Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αποφασιστικά και συλλογικά συνεχίζουν τον αγώνα

Με αποφασιστικότητα συνεχίζεται ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, για την παιδαγωγική τους υπόσταση που υπονομεύεται μέσα από την «αξιολόγηση», ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών που αποτελεί κομμάτι της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ για το σχολείο.

Μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, χαράσσεται η συνέχιση του αγώνα που δίνει ο κλάδος εδώ και τρία χρόνια ενάντια στην «αξιολόγηση», καλούνται οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να επανακηρύξουν απεργία - αποχή, τονίζεται η ανάγκη να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, αύξηση των δαπανών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Τα παραπάνω ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο και στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στο υπουργείο Παιδείας. Από εκεί, εκπρόσωποι σωματείων της Αττικής μετέφεραν την εικόνα και χαιρέτισαν τη μαζική συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις ως την καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης και στον αυταρχισμό που εκδηλώνεται και με τις προσφυγές στα δικαστήρια από το υπουργείο ενάντια στην απεργία - αποχή, ως μήνυμα συνέχισης της διεκδίκησης απέναντι σε μία πολιτική που χτυπά κάθε πλευρά της ζωής. Αναφέρθηκαν στα αδιέξοδα του σχολείου τα οποία η κυβέρνηση εντείνει με την υποχρηματοδότηση, την πολιτική των ελλείψεων, την πολιτική της, την ίδια ώρα που διατείνεται πως με την αξιολόγηση θα έρθει τάχα αναβάθμιση. Δηλώθηκε πως μόνιμοι και αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν ήδη «αξιολογηθεί» σε σκληρές συνθήκες, θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα συσπειρωμένοι μέσα στα σωματεία τους. Οπως τονίστηκε, μέσα από αυτήν τη μάχη, η οποία αφορά πρώτα και κύρια τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία τους και τη συλλογική δράση, θα υπερασπιστούν το δικαίωμα να απεργούν, τη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση. Ξεκαθαρίστηκε πως καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να τους τρομοκρατήσει, ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τους σταθμούς που αποφασίζουν τα σωματεία, με τη συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Εκφράστηκε, παράλληλα, η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας των οποίων όπως τονίστηκε συναντιέται με κάθε αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών με όρους του 21ου αιώνα.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα συναντηθούν την Τρίτη 2 Απρίλη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή

Για τον συντονισμό της δράσης των ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνεται την Κυριακή 31 Μάρτη πανελλαδική σύσκεψη Γενικών Συνελεύσεων, στην οποία καλούνται όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν μέρος με τις προτάσεις και τις αποφάσεις τους. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στο Μαράσλειο και με διαδικτυακή συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ