Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Δεν προχωρά η συγχώνευση των ΓΕΛ 4ου και 5ου

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή

Τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να προχωρήσει η προτεινόμενη συγχώνευση των Γενικών Λυκείων 4ου και 5ου Καλαμαριάς ανέπτυξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Παρά την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία ότι «τα δύο σχολεία συστεγάζονται, οπότε δεν τίθεται θέμα μεταφοράς μαθητών», υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ορθότερη και ευκολότερη διαχείριση του μαθητικού δυναμικού και καλύτερη στελέχωση από εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτω και από την πίεση των αντιδράσεων, η συγχώνευση δεν θα προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε στην απάντησή της η υφυπουργός Παιδείας, Ζ. Μακρή.

«Η πρόταση και η αιτιολόγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δείχνει ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με κριτήριο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αλλά με βάση τη λογική της εξοικονόμησης πόρων, τη λογική του κόστους - οφέλους», τόνισε ο Γ. Δελής στην πρωτολογία του.

Οπως είπε, η πρόταση δεν λαμβάνει υπόψη ότι τα σχολεία είναι ήδη επιβαρυμένα και χρειάζεται να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται για να μη χάνονται ώρες μαθημάτων, να παραμείνει μικρός ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων για την επάρκεια σε αναλώσιμα και μέσα, να γίνουν όλες οι εργασίες επισκευών και συντήρησης, αντισεισμικού ελέγχου.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι η σχολική μεταβολή μέσω της συγχώνευσης δεν θα προχωρήσει λαμβάνοντας υπόψη τους «παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς λόγους».

Την απόφαση αυτή χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε ότι υπάρχει ζήτημα με τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανέγερση του 8ου ΓΕΛ που θα αποσυμφορήσει την κατανομή των μαθητών και για το οποίο υπάρχει χαρακτηρισμένος χώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ