Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποκορύφωμα ενός επικίνδυνου σκηνικού η φωτιά στο ΕΠΑΛ Αμφισσας

Αποκορύφωμα ενός επικίνδυνου σκηνικού που βιώνουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζει το ΕΠΑΛ Αμφισσας, χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του σχολείου προχτές Τρίτη, με αποτέλεσμα 9 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός να διακομιστούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οπως τονίζει η ΤΕ Φωκίδας, αν και είναι γνωστό στους υπεύθυνους ότι «το κτίριο είναι επικίνδυνο, ότι ξεκολλούν σοβάδες, ότι πλημμυρίζει, ότι η μούχλα και η σαπίλα κυριαρχούν, η δημοτική αρχή, που έχει την ευθύνη, είναι αδιάφορη».

«Η ευθύνη της διεύθυνσης και της δημοτικής αρχής (που παραχώρησε το άρμα ενώ γνώριζε την κατάσταση του σχολείου) είναι ξεχωριστή και μεγάλη», επισημαίνει και υπογραμμίζει τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σχολική στέγη.

Η ΤΕ Φωκίδας καλεί «τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, κάθε πολίτη που νοιάζεται και ανησυχεί για την Παιδεία, να κινητοποιηθεί. Διότι το ΕΠΑΛ Αμφισσας είναι ακατάλληλο για σχολείο, και γιατί όπως φαίνεται από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. (...)

Είναι σημαντικό ότι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που πήγαν στο νοσοκομείο είναι καλά. Η Κομματική Οργάνωση Αμφισσας του ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και δεσμεύεται ότι θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη μαζικών και διεκδικητικών αγώνων ώστε το ΕΠΑΛ Αμφισσας να μετατραπεί σε ασφαλή και παιδαγωγικά άρτιο χώρο Εκπαίδευσης».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί σε αγώνα «για να διερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς, να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν και παράλληλα να εγκατασταθεί ολοκληρωμένο σύστημα πυρασφάλειας σε όλο το κτίριο, που θα λειτουργεί». Επιπλέον, «να προχωρήσουν άμεσα μελέτες και εξασφάλιση χρημάτων, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις στο κτίριο του ΕΠΑΛ Αμφισσας, να καταργηθεί το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που παραχωρεί την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στους δήμους την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις καταδικάζουν τους δήμους σε οικονομικό στραγγαλισμό» και τέλος «η Περιφέρεια Στερεάς, που έχει την ευθύνη για την κατασκευή των σχολείων, και ο δήμος Δελφών να διασφαλίσουν άμεσα χώρο και χρηματοδότηση ώστε να κατασκευαστεί ΕΠΑΛ σύγχρονο και κατάλληλο για τις ανάγκες των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ