Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η «Air France» σε ρόλο «αντιτρομοκράτη»!

Δεν άφησαν τον γενικό γραμματέα της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας να μπει στο αεροπλάνο, που θα τον μετέφερε στην Ελλάδα! Καταγγελία από το ΠΑΜΕ και προσπάθεια να έρθει ο συνδικαλιστής

Προκλητικά και αναίτια, η αεροπορική εταιρία της Γαλλίας (των Σιράκ και Ζοσπέν) «Air France» αρνήθηκε στον γενικό γραμματέα της Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Βενεζουέλας P. Eusse να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της για να έρθει στην Ελλάδα. Ο συνδικαλιστής, ο οποίος ηγείται των συνδικάτων τα οποία στην τελευταία απόπειρα ανατροπής του Προέδρου της χώρας στήριξαν τον Ου. Τσάβες, είναι προσκεκλημένος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στην αυριανή πρωτομαγιάτικη εργατική απεργία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο P. Eusse θα έφθανε στην Αθήνα το βράδυ της περασμένης Κυριακής και τη Δευτέρα θα απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδηλώσεις εργαζομένων για την Πρωτομαγιά στους Δήμους Καλλιθέας και Ηλιούπολης. Ομως, όταν, ο P. Eusse πήγε στο αεροδρόμιο του Καράκας, η αεροπορική εταιρία «Air France» αρνήθηκε να του παραδώσει το εισιτήριο - που ήταν πληρωμένο από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας - και, φυσικά, αρνήθηκε να του επιτρέψει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία προς την εταιρία, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η εταιρία για να μην αφήσει τον P. Eusse να μπει στο αεροπλάνο είναι αστείες και «δεν μπορούν να κρύψουν τις πολιτικές σκοπιμότητες». Και στην επόμενη παράγραφο τονίζει ότι «οι ενέργειές σας αυτές, που είναι και παράνομες, μας εκθέτουν και μας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα, καταδικάζουμε αυτή σας τη στάση».

Από τη μεριά του ΠΑΜΕ, συνεχίζονται οι προσπάθειες και γίνονται ενέργειες για να μπορέσει ο P. Eusse να φτάσει σήμερα στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ