Τρίτη 9 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εκατομμύρια δυσκολεύονται για στεγαστικά και νοίκι

Οι μισοί Αμερικανοί παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα πανάκριβα κόστη στέγασης (ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο) και ορισμένοι αναγκάζονται να παραλείψουν ένα από τα πέντε καθημερινά γεύματα για να αντεπεξέλθουν, αναφέρει έρευνα της μεσιτικής εταιρείας «Redfin», από το Σιάτλ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αυτή, το 50% των ιδιοκτητών σπιτιών με στεγαστικό δάνειο και των ενοικιαστών στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να τακτοποιήσουν τα μηνιαία κόστη σε δάνεια ή ενοίκια.

Το 22% είπε ότι παραλείπει γεύματα, το 21% ότι πούλησε κάποια από τα υπάρχοντά του, το 26% ότι δουλεύει υπερωρίες ή ότι αναγκάστηκε να βρει έξτρα απασχόληση. Επίσης, το 35% των ερωτηθέντων κάνουν ελάχιστες ή καθόλου διακοπές για να πληρώσουν στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο, το 18% αναγκάζονται να δανειστούν από συγγενείς ή φίλους, ή να βάλουν χέρι στις αποταμιεύσεις ετών, ενώ το 16% καθυστερούν ή παραλείπουν την ιατρική περίθαλψη, λόγω φτώχειας.

Οι τιμές σπιτιών και ενοικίων σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβρη σημειώνεται ρεκόρ 23ετίας. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούνη του 2022 σημείωσε ρεκόρ 40ετίας. Εκτοτε μειώθηκε, αλλά ο τιμάριθμος τον Φλεβάρη ανέβηκε 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Ερευνα της εταιρείας «Harris - Bloomberg» τον περασμένο Σεπτέμβρη κατέγραψε ότι το 45% των Αμερικανών ηλικίας 18 έως 29 ετών αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα οικογενειακά τους σπίτια και να ζήσουν με τους γονείς ή άλλους συγγενείς, λόγω φτώχειας. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο από τη δεκαετία του 1940.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ