Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προειδοποιήσεις» από τη ρωσική πρεσβεία

Με φόντο δημοσιεύματα για αποστολή ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Σε μια ανάρτηση όλο μηνύματα, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα σημείωσε χτες πως «η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι Δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», φιλοξενώντας εικόνα με τον Ρώσο Πρόεδρο και τα λόγια του ότι «θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Νωρίτερα, δημοσίευμα του δικτύου «Newsweek» ανέφερε ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας έλεγε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας θα πουλήσει μαχητικά F-16 Block 30 και Mirage 2000.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, πηγές του υπουργείου Αμυνας έλεγαν χτες ότι δεν υπάρχει ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία. «Ολα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, έχοντας βέβαια δώσει ανάλογες διαψεύσεις και παλιότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ