Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Βάσεις πρόκρισης ψάχνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Σε Φάληρο και Βέλγιο σήμερα οι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά

Με πολλαπλό κίνητρο, μεταξύ άλλων να πραγματοποιήσουν μια ιστορική ευρωπαϊκή υπέρβαση, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν σήμερα τους πρώτους τους αγώνες για τα προημιτελικά του Conference League και θέλουν να ανοίξουν τον δρόμο της πρόκρισης στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Φενερμπαχτσέ (19.45 - Cosmote Sport 3), ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (22.00 - Cosmote Sport 2). Οι δύο ελληνικές ομάδες επιδιώκουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους επιτρέψει να έχουν το πάνω χέρι ενόψει των επαναληπτικών την επόμενη βδομάδα.

Ανεβασμένος στη δύσκολη αποστολή

Με τον αέρα των επιτυχιών στο ελληνικό πρωτάθλημα χάρη στις οποίες διατηρεί ελπίδες τίτλου, ο Ολυμπιακός αναμένεται να εμφανιστεί ανεβασμένος ψυχολογικά απέναντι στην ισχυρή και με αρκετές φιλοδοξίες στη διοργάνωση τουρκική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν πρωτίστως στη νίκη προκειμένου να πάρουν προβάδισμα στο σκορ των δύο αγώνων και, αν είναι εφικτό, με ένα σκορ που θα τους φέρει σε θέση ισχύος όταν θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη για τη ρεβάνς.

Στις δηλώσεις του μπροστά στο ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στη δυναμική της Φενέρ, η οποία όπως είπε έχει δείξει φέτος ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν αντίπαλο. Στάθηκε και στα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη Φενέρ, με τα επεισόδια στο τουρκικό πρωτάθλημα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, εξηγώντας ότι αυτά που ακολούθησαν της έδωσαν το δικαίωμα να ξεκουραστεί (στο Super Cup Τουρκίας εμφανίστηκε με τη β' ομάδα) και να έρθει πιο φρέσκια στον αποψινό αγώνα. Ωστόσο ο κόουτς του Ολυμπιακού εξέφρασε εμπιστοσύνη στους παίκτες του, τονίζοντας ότι από την ομάδα του εξαρτάται το πώς θα εξελιχθεί η αποστολή, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.


Eurokinissi

Σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό είναι η απουσία του τιμωρημένου Ποντένσε, ενώ η Φενέρ θα αγωνιστεί πλήρης.

Στο Βέλγιο για να ανοίξει τον δρόμο

Με εφαλτήριο τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του στη διοργάνωση και επιδιώκοντας να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι, ο ΠΑΟΚ θέλει από το Βέλγιο να ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης για τα ημιτελικά. Η γηπεδούχος Κλαμπ Μπριζ θεωρείται «στα κυβικά» της ελληνικής ομάδας, που απέφυγε τα πιο δύσκολα εμπόδια στην κλήρωση των προημιτελικών (Αστον Βίλα, Φιορεντίνα κ.ά.) και έτσι δικαιωματικά ανεβάζει τις αξιώσεις της, έχοντας άλλωστε σύμμαχο και την πολύ καλή παράδοση που έχει απέναντι σε βελγικές ομάδες. Από την άλλη βέβαια η Μπριζ έχει δείξει ότι θέλει μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά»: Διεκδικεί το πρωτάθλημα στο Βέλγιο και παράλληλα έχει κι αυτή εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα στο Conference League, με 6/6 στον όμιλο και πρόκριση επί της Μόλντε.

Σε αυτά στάθηκε και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ταυτόχρονα όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του ματς, επισημαίνοντας τις υψηλές βλέψεις της ομάδας του στη διοργάνωση.

Το απρόοπτο της τελευταίας στιγμής για τον ΠΑΟΚ ήταν η ίωση του Τόμας Μουργκ, ο οποίος έτσι έμεινε εκτός αποστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ