Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με την πρόταση του ΚΚΕ, για να δοθεί απάντηση και στις παραμελημένες ανθρωπιστικές επιστήμες

Εκδήλωση με θέμα «Οι κατευθύνσεις της ΕΕ στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, απέναντι στα σύγχρονα δικαιώματα και στις ανάγκες των αποφοίτων» πραγματοποίησε προχτές η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ, στο Τμήμα των Νηπιαγωγών.

Στην κεντρική ομιλία ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανεργία και στην ετεροαπασχόληση των φοιτητών και αποφοίτων Τμημάτων Κοινωνικών Επιστημών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σας λένε χωρίς να κρύβουν λόγια: Ολοι εσείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι απόφοιτοι, αυτών των επιστημών είστε αναγκαίοι και απαραίτητοι! Ολοι μπορούν και πρέπει να δουλεύουν στο αντικείμενο των σπουδών τους, με σταθερή δουλειά και μισθό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών!».

Και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τη ζωή του λαού και της νεολαίας, χρειαζόμαστε μια σειρά επιστήμονες που μελετούν και αντιμετωπίζουν νέες εξαρτήσεις.

Αν θέλουμε να προωθήσουμε την ένταξη και την επανένταξη ατόμων και ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, τόσοι - κι άλλοι τόσοι - απόφοιτοι των Τμημάτων σας μπορούν να συμβάλουν.

Αν θέλουμε να διδάσκονται σωστά οι κοινωνικές επιστήμες στο σχολείο, και όχι από άσχετους στο αντικείμενο εκπαιδευτικούς, χρειαζόμαστε κι άλλους απόφοιτους.

Αν θέλουμε ουσιαστικά να μελετήσουμε και να αντιμετωπίσουμε νέα προβλήματα από την ανάπτυξη των πόλεων και νέων βιομηχανικών περιοχών, τότε χρειαζόμαστε κι άλλους απόφοιτους.

Αν θέλουμε να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί η πολιτιστική κληρονομιά, όχι για λίγους και εκλεκτούς, ούτε μόνο για τουρισμό, αλλά για όλο τον λαό, τότε χρειαζόμαστε κι άλλους.

Αν θέλουμε να μορφωθούν και να διαπαιδαγωγηθούν ολόπλευρα τα παιδιά, τότε χρειαζόμαστε περισσότερους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς.

Αν θέλουμε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν δίπλα τους ολόπλευρα μορφωμένους επιστήμονες στα πρώτα τους βήματα, τότε χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους νηπιαγωγούς.

Αν θέλουμε το Ολοήμερο να μην είναι παιδοφυλακτήριο αλλά να επιτελεί τον παιδαγωγικό του ρόλο, όσο γίνεται, τότε χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους δασκάλους.

Με λίγα λόγια, η πρόταση του ΚΚΕ είναι πρόταση για το σήμερα. Είναι πρόταση που δίνει απάντηση στις παραμελημένες κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Για να γίνουν επιτέλους γνήσια κοινωνικές, γνήσια ανθρώπινες και να αποκτήσουν πιο σημαντικό ρόλο, μέσα από τη συνεργασία τους με τις άλλες επιστήμες».

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Δεμέτη, που κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του Κόμματος στις 9 Ιούνη, ο Βασίλης Μόσχος, διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας, και ο Κώστας Αναστασόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ