Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δυναμικά για τη μεγαλύτερη αγροτική συγκέντρωση που έχει γίνει στην πόλη

Σήμερα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Μεγάλη συγκέντρωση με τρακτέρ σήμερα, Παρασκευή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, με τις διεκδικήσεις τους να εστιάζουν στην καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μια σειρά από προβλήματα, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, που δυσκολεύουν την επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι επισημαίνουν ότι «πέρασαν σχεδόν 8 μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει, όπως έπραξε, και καλώς έκανε, με τους συναδέλφους αγρότες της Μαγνησίας. Δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο, θέλουμε και εμείς την ίδια μεταχείριση. Οχτώ μήνες τα οικονομικά μας, πλέον, δεν μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε και οι μηλοπαραγωγοί και οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους από τα χρέη».

Προσθέτουν ακόμα ότι ειδικά για τα μήλα, πουλάνε με τιμές κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών, ενώ κάθε χρόνο εγκαταλείπονται 1.000 στρέμματα με μηλοειδή.

Στα κάστανα, εδώ και μια πενταετία «αντιμετωπίζουμε απειλές που ακούνε στα ονόματα σφήκα και φαιά σήψη. Ενα έντομο και μια ασθένεια που αφανίζουν κυριολεκτικά φυτικό κεφάλαιο, παραγωγή, και κατ' επέκταση μεταφορικά τους ίδιους τους καστανοπαραγωγούς. Η απώλεια εισοδήματος και η απώλεια φυτικού κεφαλαίου κάθε χρόνο μεγαλώνουν».

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, καθώς και τα ψυχικά μας αποθέματα. Θέλουμε άμεσα δικαίωση από την κυβέρνηση και αναθεώρηση της δήλωσης Λυκουρέντζου ότι η Αγιά ζητά χρήματα χωρίς αιτία», σημειώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, και ξεκαθαρίζουν: «Η Αγιά είναι από τους πλέον πλημμυρόπληκτους δήμους. Ο οδικός άξονας Αγιά - Λάρισα για βαριά οχήματα έμεινε κλειστός για έναν μήνα. Τα πλημμυρισμένα χωράφια, η κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία δεν μας επέτρεπαν να συλλέξουμε την παραγωγή μας (καθυστερημένη συλλογή, μη εμπορεύσιμο προϊόν), χάσαμε την έναρξη της συγκομιδής και τις ευνοϊκές τιμές των προϊόντων, την πρωιμότητα της περιοχής. Το φαινόμενο εξελίχθηκε κατά την έναρξη της συγκομιδής που είχε ολέθριες επιπτώσεις για την πορεία του προϊόντος. Τι άλλους λόγους να επικαλεστούμε για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι έχουμε δίκιο και είναι υποχρέωσή της να μας στηρίξει; Το απαιτούμε και οι αγώνες θα κλιμακωθούν μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Πάμε δυναμικά για τη μεγαλύτερη αγροτική συγκέντρωση που έχει δει ποτέ η Αγιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα αποζημιώσεις βροντοφώναξαν εκατοντάδες αγρότες (2024-03-12 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών (2023-05-06 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες (2020-05-13 00:00:00.0)
Επιχείρηση παραπλάνησης των μηλοπαραγωγών (2013-09-04 00:00:00.0)
Για τη μικρομεσαία αγροτιά (2008-02-29 00:00:00.0)
Με τρακτέρ στους δρόμους (2003-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ