Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή αρχαιολογικών ταινιών

Ο «ΑΓΩΝ», η 4η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου, θα διεξαχθεί από 16-19/5 στον «Απόλλωνα» με ελεύθερη είσοδο. Τη συνάντηση διοργανώνει το περιοδικό «Αρχαιολογία και τέχνες», υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.

θα προβληθούν συνολικά 38 ταινίες διεθνούς παραγωγής (18 εκτός διαγωνισμού και 20 διαγωνιζόμενες), οι οποίες θα διεκδικήσουν τα θεσπισμένα από τον «AΓΩNA» βραβεία και τα βραβεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΥΠΠΟ και του Δήμου Αθηναίων. Για πρώτη φορά θα υπάρχει και βραβείο κοινού. Οι βραβευμένες ταινίες θα ξαναπροβληθούν το χειμώνα του 2003 σε ειδικές εκδηλώσεις, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 16/5 (από 10 πμ): «Ταξίδι στις πηγές του Μονοθεϊσμού» (Ιταλία), «Από τα Ιεροσόλυμα στο Κουμράν» (Ιταλία), «Σιράφ» (Ιράν), «Θησαυρός» (Ιράν), «Ζερφ Αλ Αχμάρ, το χαμένο χωριό του Ευφράτη» (Γαλλία). Από 6 μμ: «Ολυμπία - μαντείο, λατρευτικές τελετές και αθλητικοί αγώνες» (Γερμανία), «Ολυνθος» (Ελλάδα), «Πειραιάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η ιστορία της αρχαίας πόλης» (Ελλάδα), «Το Ερέχθειο και ο χρόνος» (Ελλάδα), «Ελληνοαλβανικό συναξάρι» (Ελλάδα), «Ενα παράθυρο στη γη» (Ελλάδα). 17/5 (από 10 πμ): «Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» (Ελλάδα), «Το αίνιγμα των Νάσκα» (Γαλλία), «Ακενατόν, ο αιρετικός Φαραώ» (Ιταλία), «Το παράπονο του Ακενατόν» (Αίγυπτος), «O τάφος του Σκύθη πρίγκιπα» (Γαλλία). Από 6 μμ: «Οι τελευταίες μέρες της Ζεύγμα» (Γαλλία), «Αταπουέρκα, χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς» (Ισπανία), «Εφεσος, Μητρόπολη του Αρχαίου Κόσμου» (Αυστρία), «Οι Ανδαλουσίες, από τη Δαμασκό στην Κόρδοβα» (Γαλλία), «H οικία του Ιουλίου Πολυβίου στην Πομπηία» (Ιταλία), «H λατρεία του Μίθρα στη Ρώμη» (Ιταλία). 18/5 (από 10 πμ): «Μαρμαράδες του 21ου αιώνα: ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες» (Ιταλία), «Πέρα από την Ανγκόρ - απειλή για τους θησαυρούς της Καμπότζης» (Γαλλία), «Βόρεια Νιγηρία: O πολιτισμός των Τουαρέγκ, η αρχαιολογία» (Ιταλία), «H στρατιά από άργιλο» (Ιαπωνία), «O κατασκευαστής των "πύργων των ανέμων"» (Γερμανία). Από 6 μμ: «O ναός των βασιλέων» (Βουλγαρία), «O δρόμος προς την αθανασία» (Βουλγαρία), «Μεντιάνα 2000» (Σερβία), «Οι Ετρούσκοι, ένας μυστηριώδης λαός;» (Γερμανία), «Εργαλεία, τεχνικές και πινακίδια - στα ίχνη των αγροτικών γνώσεων του παρελθόντος» (Γαλλία), «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» (Τουρκία). 19/5 (από 10 πμ): «O χορός των αλόγων» (Ελλάδα), «Οι απ' εκεί» (Ελλάδα). Από 6 μμ: «Νόνα» (Γερμανία), «Από τη Θράκη στην Ανατολική Μακεδονία» (Ελλάδα), «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» (Ελλάδα), Απονομή βραβείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ