Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χρώματα» της άνοιξης

Εργο του Ν. Κακαδιάρη
Εργο του Ν. Κακαδιάρη
Εγκαινιάζεται στις 16/5 (7μμ) στην γκαλερί «Ζυγός» (Νίκης 48) έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Πολυμέρη. Πρόκειται για τοπία, πορτρέτα και νεκρές φύσεις εξπρεσιονιστικής διάθεσης. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Μ. Πολυμέρης ζει σ' ένα μικρό χωριό έξω από τη Φλώρινα. Αυτοδίδακτος, συνεργάζεται αδιάκοπα με τον «Ζυγό» από το 1979, οπότε πρωτοπαρουσίασε δουλιά του. Η τωρινή του έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16/6.

Τριάντα περίπου ακουαρέλες, δημιουργίες του Νίκου Κακαδιάρη παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 16/5 (8μμ) στις «Εποχές» (Κηφισίας 263, Κηφισιά). Οπως σημειώνει ο Βάσος Βογιατζόγλου, «είχε και παλιότερα ο Κακαδιάρης εντρυφήσει στο μαγικό κόσμο της υδατογραφίας. Η τωρινή του επάνοδος εμπλουτισμένη με μια δυναμική εικαστική πείρα, με μια γερά καθηλωμένη αισθητική αποτίμηση στα φυσικά και ανθρώπινα δρώμενα του κόσμου, αναπτύσσεται με μια σφύζουσα πληρότητα περιγραφής και πυκνότητα αφήγησης». Διάρκεια έκθεσης έως 31/5.

Εγκαινιάζεται στις 8/5 (8μμ) στην γκαλερί «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας), έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου. Πρόκειται για έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά. Οπως σημειώνει ο Β. Παπαδαντωνάκης, «η δουλιά της Αγ. Κούρκουλου γίνεται επίκαιρη, καθώς κυρίαρχη θέση έχουν οι δικοί της ουρανοί σαν μια πρόσκληση, μα και πρόκληση για φυγή προς τα πάνω. Φως, χρώμα, μια άλλη θεώρηση για μια νέα προοπτική». Διάρκεια έκθεσης έως τις 24/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ