Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ CTS ΚΑΙ «ΓΕΡΜΑΝΟ»
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου από την ΕΣΚ ΟΤΕ

Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της καλεί η ΕΣΚ ΟΤΕ τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων CTS, στις 23 και 24 Μάη, και του Σωματείου της θυγατρικής «Γερμανός» (ΠΑΣΥΠ «Γερμανός»), στις 22, 23 και 24 Μάη. Σημειώνεται ότι η CTS αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, στην οποία απασχολούνται όλοι οι τεχνικοί του ΟΤΕ, ενώ στο Σωματείο της θυγατρικής «Γερμανός» ανήκει το προσωπικό στο σύνολο των καταστημάτων του ομίλου καθώς και των εγκαταστάσεων logistics. Η ΕΣΚ τονίζει την ανάγκη να γίνει μέσα από τις αρχαιρεσίες ένα βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών, να μπουν οι βάσεις για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα σωματεία στα χέρια τους, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στον Ομιλο ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι στη CTS, στη «Γερμανός» και συνολικά στον Ομιλο ΟΤΕ έχουν δει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δικαιώματά τους να περικόπτονται. Την επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων έχουν διευκολύνει και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στους συγκεκριμένους χώρους, και ειδικότερα η παράταξη «Ενιαία Δύναμη» (έχει διαμορφωθεί από την ένωση των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ καθώς και από ένα κομμάτι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) που έχει βάλει την υπογραφή της σε Συμβάσεις που διευκολύνουν και υλοποιούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Ετσι, ο εισαγωγικός μισθός έχει συμπιεστεί στο επίπεδο του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, η εντατικοποίηση έχει αυξηθεί, οι όροι και συνθήκες δουλειάς συνεχώς χειροτερεύουν.

Στο φόντο αυτό, η ΕΣΚ διεκδικεί επαναδιαπραγμάτευση των απαράδεκτων Συμβάσεων και υπογραφή μιας ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με αυξήσεις μισθών και επαναφορά θεσμικών δικαιωμάτων, με κατάργηση όλων των διαχωρισμών που έχει επιβάλει η εργοδοσία. Παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ένταξη στα ΒΑΕ των ειδικοτήτων που έχουν πεταχτεί εκτός του σχετικού καθεστώτος (καλωδιακοί και εναερίτες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ