Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΕΓΚΑΤΑ
Διπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το εισιτήριο για Παρίσι εξασφάλισαν τα ελληνικά πληρώματα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών

Δίνοντας συνέχεια στον χορό των επιτυχιών για την ελληνική κωπηλασία, δύο ακόμα πληρώματα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι, μέσω της συμμετοχής τους στην προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Η χθεσινή επιτυχία της ελληνικής αποστολής ήρθε από τα δίδυμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου / Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωή Φίτσιου / Μιλένα Κοντού να εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι, η αποστολή της ελληνικής κωπηλασίας στο Παρίσι θα πάρει μέρος συνολικά με τέσσερα πληρώματα, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ συμμετοχών που είχε υπάρξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Στο χθεσινό αγωνιστικό πρόγραμμα της προ-Ολυμπιακής ρεγκάτας, που πραγματοποιήθηκε υπό έντονη βροχή, τον δρόμο των προκρίσεων άνοιξε το δίδυμο της Ζωής Φίτσιου και της Μιλένας Κόντου, που στον τελικό του αγωνίσματος μαζί με το πλήρωμα της Γαλλίας αποσπάστηκαν από τις υπόλοιπες ομάδες, δίνοντας μέχρι τέλους τη μάχη της πρωτιάς. Τελικά το ελληνικό πλήρωμα έμεινε στη 2η θέση, παίρνοντας όμως το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς.

Στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, ένα πλήρωμα που εδώ και 4 χρόνια έχει ξεκινήσει αυτήν την προετοιμασία, μπήκαν πολύ δυνατά στον τελικό και κατάφεραν να οδηγούν την κούρσα στο μεγαλύτερο μέρος της. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, και ενώ όλα είχαν κριθεί, η βάρκα της Γαλλίας πήρε μια άνευ σημασίας νίκη και μαζί με το ελληνικό πλήρωμα τη σπουδαία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πορεία για το βάθρο τα... κουπιά (2024-08-02 00:00:00.0)
Πλώρη για βάθρο από τα ...κουπιά (2024-08-01 00:00:00.0)
Σε ρότα μεταλλίου ο Ντούσκος (2023-09-07 00:00:00.0)
Ιδανικό ξεκίνημα για τα ελληνικά κουπιά (2023-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ