Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αδιανόητες συκοφαντίες από τους κυβερνητικούς κλόουν του ΣΚΑΪ

Στην υπηρεσία της συγκάλυψης της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με αφορμή το έγκλημα της Πύλου

Με αδιανόητες συκοφαντίες ότι το ΠΑΜΕ «στηρίζει τους διακινητές» αναφέρθηκαν στην προχτεσινή κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Μεσσηνίας με αφορμή τη δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, οι σχολιαστές της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Η κινητοποίηση των φορέων οργανώθηκε με αφορμή τη δίκη για το ναυάγιο που έγινε στις 14/6/2023 και είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα, όταν το υπερφορτωμένο σαπιοκάραβο που κατευθυνόταν από τη Λιβύη στην Ιταλία βυθίστηκε, με αποτέλεσμα τον πνιγμό άνω των 600 ανθρώπων. Με την πρωτοβουλία τους οι διαδηλωτές καταδίκασαν τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Ζήτησαν να καθίσουν στο εδώλιο οι πραγματικοί ένοχοι, και όχι οι 9 Αιγύπτιοι που δικάζονταν με κατηγορίες οι οποίες στήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, για τη διαμαρτυρία τους αυτή δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ.

Πώς είδαν στον ΣΚΑΪ τα παραπάνω; «Το ΠΑΜΕ και άλλοι λοιποί δικαιωματιστές πήγαν να προστατεύσουν 9 διακινητές», αποφάνθηκαν. Οσο για την καταστολή, «τα γνωστά τζέρτζελα», όπως περιέγραψαν τη βίαιη επίθεση στους διαδηλωτές, έγιναν επειδή οι τελευταίοι μάλλον δεν κάθονταν «ήσυχα και φρόνιμα».

Τα συκοφαντικά σχόλια «των δύο γνωστών κυβερνητικών κλόουν που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στον ΣΚΑΪ» στηλιτεύει το ΠΑΜΕ. «Προσπαθώντας να συγκαλύψουν αυτό το έγκλημα και να "ξεπλύνουν" τις κυβερνητικές ευθύνες για την πολιτική και επιχειρησιακή διαχείριση του ναυαγίου που οδήγησε στον υδάτινο τάφο εκατοντάδες μετανάστες, γυναίκες και παιδιά, υπερασπίζονται χωρίς προσχήματα την πολιτική που έχει μετατρέψει τη θάλασσα σε θάλασσα νεκρών», τονίζει.

«Είναι τιμή να πιάνουν με αυτό το ύφος και με αυτήν τη γλώσσα όσους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατατρεγμένους και ανέδειξαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που ενισχύει το δουλεμπόριο ανθρώπων με πλωτά φέρετρα - σκυλοπνίχτες και κάνει πιο επικίνδυνες τις διαδρομές, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υδάτινο νεκροταφείο», προσθέτει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ