Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση είναι ανεκτίμητο

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ | Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό σωματείο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Δανδάλη, τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Αποστολάκη, και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Κορτσιδάκη, του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, πραγματοποίησε προχτές κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα Περιοχής Κρήτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ σε επίπεδο υποδομών, όπου αφενός έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης και αφετέρου οι υπάρχουσες δεν επαρκούν να στεγάσουν τη δραστηριότητα που απαιτούν τα αθλητικά τμήματα. Επίσης, συζητήθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δραστηριότητα όλων των τμημάτων, κυρίως στις μετακινήσεις, στη διαμονή, κ.ο.κ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Αθλητισμού βαρύνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλες τις προηγούμενες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) μιας και οι κρατικές επιχορηγήσεις - ψίχουλα έχουν οδηγήσει στο στραγγάλισμα του σωματειακού αθλητισμού και παράλληλα ανοίγουν τον δρόμο για την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή της άθλησης σε πολυτέλεια για λίγους, εξαιτίας του κόστους.

Ο Μ. Συντυχάκης δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη Βουλή και θα έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, γιατί η στήριξη των αθλητικών σωματείων, η δυνατότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν στη νεολαία μας το δικαίωμα στην άθληση είναι κάτι το ανεκτίμητο.

Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε ότι όσο ο αθλητισμός είναι ένα εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πρόσβαση θα αφορά λίγους. Αλλωστε, το συνεχές ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες από τις κυβερνήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για όσο το δυνατόν λιγότερο κράτος στον αθλητισμό, όπως ορίζουν οι επιταγές της ΕΕ (π.χ. «Λευκή Βίβλος»).

Κάλεσε τα αθλητικά σωματεία να κάνουν κριτήριο ψήφου τα προβλήματα που βιώνουν από την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της ΕΕ, καταψηφίζοντας τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ που έχουν στηρίξει αυτήν την πολιτική και να στείλουν καθαρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε απέναντι από την ΕΕ και δίπλα στις διεκδικήσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (2022-08-04 00:00:00.0)
Στόχος η μεγαλύτερη θωράκιση του αθλητισμού - εμπορεύματος (2020-09-17 00:00:00.0)
Η πολιτεία να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην άθληση (2018-01-31 00:00:00.0)
Οι κυβερνητικές πολιτικές τα οδηγούν στον αφανισμό (2016-01-28 00:00:00.0)
Αγώνας για το δικαίωμα στην άθληση (2013-12-11 00:00:00.0)
Να δοθούν λύσεις για τα σωματεία των ΑμΕΑ (2010-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ