Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρείας που ενέχεται στη δηλητηρίαση

Την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της «Γιαννίτσης ΑΕ» αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία της Λαμίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας

Θυμίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις της «Γιαννίτσης Group» στη Λαμία τυλίχτηκαν στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από έλεγχο που είχε προγραμματίσει κλιμάκιο του ΕΦΕΤ σχετικά με την παρασκευή των σχολικών γευμάτων τα οποία προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές.

Στην απόφασή του ο ΕΦΕΤ κάνει γνωστό ότι κρίθηκε σκόπιμο να ανασταλεί «η έγκριση της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε., μέχρι να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων». Με βάση αυτό ο ΟΠΕΚΑ, υπεύθυνος για τα προγράμματα διανομής σχολικών γευμάτων, αποφάσισε με τη σειρά του την αναστολή της διανομής γευμάτων στα σχολεία του δήμου Λαμιέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αυτή η απόφαση όμως στην ουσία έρχεται να τιμωρήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς τους πετά εκτός προγράμματος, χωρίς καμία πρόβλεψη και μέριμνα να συνεχιστεί η διανομή με κάποια άλλη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Εισαγγελίας Λαμίας, μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για διερεύνηση της υπόθεσης, τόσο για την τροφική δηλητηρίαση όσο και για την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ