Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για τη Μακρυράχη

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τριάντα κάτοικοι της Μακρυράχης, οι οποίοι, αν και γκρέμισαν τις παράγκες που είχαν χτίσει αυθαίρετα, τώρα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Τριάντα κάτοικοι της ορεινής πρώην κοινότητας Μακρυράχης, το 1992, κατασκεύασαν αυθαίρετα παραπήγματα στον αιγιαλό του χωριού τους. Για την πράξη τους αυτή, η Κτηματική Υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας εξέδωσε σε βάρος τους πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης για αυθαίρετη χρήση δημοσίου κτήματος. Παρότι οι παραπάνω κάτοικοι, τώρα κάτοικοι του Δήμου Ζαγοράς, έχουν γκρεμίσει τις παράγκες από την παραλία στη θέση Αγιοι Σαράντα καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά.

Δεδομένου ότι είναι γνωστή η δεινή οικονομική θέση των αγροτών και ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών του Πηλίου, που, εκτός των άλλων, έχουν πληγεί βαρύτατα από τη φετινή κακοκαιρία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα και από τη στιγμή που γκρέμισαν τα αυθαίρετα, αν θα διαγραφούν τα πρόστιμα σε βάρος των 30 αγροτών της Μακρυράχης Πηλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ