Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Και τώρα... ξανά οι δυο τους

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκρίθηκαν σε μία ακόμα σειρά τελικών της Basket League

INTIME SPORTS

Τον τίτλο του πρωταθλητή της Basket League ετοιμάζονται να διεκδικήσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που έδωσαν ένα ακόμα ραντεβού φέτος, τη φορά αυτή στους τελικούς του πρωταθλήματος, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης από τα ημιτελικά. Ο «αιώνιοι» έκαναν το 2-0 στις νίκες επί των αντιπάλων τους, περνώντας νικηφόρα ο Παναθηναϊκός από το Αλεξάνδρειο, επικρατώντας του Αρη, και ο Ολυμπιακός από το «Γ. Παπανδρέου» λυγίζοντας το Περιστέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η 19η φορά τα τελευταία 24 χρόνια που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στους τελικούς της πρώτης κατηγορίας.

Θυμίζουμε ότι ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες και το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον 1ο της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ η σειρά των τελικών ξεκινά αύριο Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, ακολουθεί το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ την Παρασκευή 7/6 και η πρώτη φάση των τελικών ολοκληρώνεται πάλι στο ΟΑΚΑ, με τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα τη Δευτέρα 10/6. Αν χρειαστούν τέταρτος και πέμπτος αγώνας, θα γίνουν στο ΣΕΦ στις 12/6 και στο ΟΑΚΑ στις 14/6 αντίστοιχα.

Παράλληλα οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών, Περιστέρι και Αρης, θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα στην έδρα του πρώτου (επίσης λόγω καλύτερης θέσης στην κανονική περίοδο), με έπαθλο την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Οσον αφορά τα δεύτερα ματς των ημιτελικών σε Θεσσαλονίκη και Περιστέρι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατάφεραν να αξιοποιήσουν την «προίκα» από τις νίκες τους στα πρώτα ματς και να καθαρίσουν την πρόκριση, αποφεύγοντας να μπλέξουν σε περιπέτειες.

Στο Αλεξάνδρειο, σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση και από τον οποίο δεν έλειψαν ακόμα και ενστάσεις, ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-65 τον Αρη και έκλεισε θέση στους τελικούς. Το ματς είχε πολλά φάουλ, νεύρα και τεχνικές ποινές, με τους φιλοξενούμενους να αξιοποιούν στην επανάληψη το πλεονέκτημα των περισσότερων λύσεων και να φτάνουν στη νίκη απέναντι στους γηπεδούχους, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Χάρελ και Σανόγκο. Κορυφαίοι μεταξύ των νικητών ήταν οι Γκραντ (13 πόντοι) και Λεσόρ (15 π.), ενώ από τον Αρη ξεχώρισε ο Γκάλινατ (13 π.).

Στο Περιστέρι, σε ένα ματς επίσης με αρκετή ένταση, τόσο κατά τη διάρκειά του όσο και μετά τη λήξη, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη επί της γηπεδούχου ομάδας με σκορ 84-71. Οι «ερυθρόλευκοι», που πρωταγωνιστές τους ήταν οι Μιλουτίνοφ (18 π.) και Πίτερς (20 π.), με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια (13-35 στο 10', 60-72 στο 30'), ξεκινώντας δυναμικά και αποκτώντας διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο μέρος. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν με ένα επιμέρους 31-14 προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, ωστόσο δεν είχαν ανάλογη συνέχεια. Οι Ράγκλαντ (21 π.) και Τόμπσον (12 π.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ