Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Τραγικό ναυάγιο

ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ - ΡΩΜΗ.-

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 11 αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός επίσημος απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που έγινε χθες στις δύο τα ξημερώματα - τοπική ώρα - στα ανοιχτά της νότιας Ιταλίας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άτυχων αγνοούμενων παραμένουν άκαρπες ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το ναυτικό δυστύχημα προκλήθηκε όταν το ιταλικό φορτηγό, «Espresso Catania», συγκρούστηκε σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων των ιταλικών ακτών του Καταντζάρο με ένα πορτογαλικό φορτηγό. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν να κοπεί στα δύο και να βυθιστεί αμέσως το πορτογαλικό «Zafir», παρασέρνοντας στα νερά της Μεσογείου την πλειονότητα του 14μελούς πληρώματός του. Από τους 14 Ισπανούς ναυτικούς του πορτογαλικού πλοίου, διασώθηκαν δύο. Αντίθετα, στο ιταλικό πλοίο, που επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος - όλοι Ιταλοί - ουδείς έπαθε τίποτα.

Η ιταλική τηλεόραση μετέδιδε χθες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, όπου συμμετέχουν σκάφη και ελικόπτερα.

Το σκάφος που βυθίστηκε μετέφερε μηχανήματα από τη Σικελία στο λιμάνι της Ραβένα, ενώ προς το παρόν αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, τη στιγμή που την ώρα της σύγκρουσης των δύο σκαφών στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ