Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Τσβάιχ

Εκθεση φωτογραφιών, χειρογράφων και εγγράφων από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Αυστριακού, αντιφασίστα ποιητή, πεζογράφου, δραματουργού και βιογράφου μεγάλων ιστορικών και πνευματικών μορφών, Στέφαν Τσβάιχ θα εγκαινιαστεί στις 13/5 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

H έκθεση διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», υπό την αιγίδα και με οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο του «Ecofestival 2002» και θα φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 55) μέχρι τις 3/6. Επίσης από τις 30/5 έως τις 3/6 θα οργανωθούν στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» αναγνώσεις κειμένων του Τσβάιχ, συζητήσεις για το έργο του, προβολές ταινιών κλπ.

Θυμίζουμε ότι ο τραγικός Στ. Τσβάιχ, ο οποίος λόγω των ναζιστικών διώξεων κατέφυγε το 1934 στην Αγγλία και μετά στη Βραζιλία, όπου από νοσταλγία για την πατρίδα του, αλλά και ντροπή για τη ναζιστική κατάντια της έδωσε τέλος στη ζωή του, υπήρξε ο πιο δημοφιλής και πολυμεταφρασμένος γερμανόφωνος συγγραφέας στην Ελλάδα στις δεκαετίες του '40 και '50.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ