Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Γαλλία, οι ... μνηστήρες και οι φιλόδοξοι

Σε ένα ακόμη EURO Γαλλία και Γερμανία ξεκινούν με τον τίτλο του φαβορί

Associated Press

Σε ένα ακόμη EURO Γαλλία και Γερμανία ξεκινούν με τον τίτλο του φαβορί
Με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να αποτελεί παραδοσιακά συνώνυμο των εκπλήξεων, το τοπίο φαντάζει ρευστό αν κανείς μιλήσει για πρωταγωνιστές και αουτσάιντερ. Ωστόσο σε θεωρητικό επίπεδο κάποιες ομάδες δείχνουν να ξεχωρίζουν ως φαβορί με βάση την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και την εμπειρία που διαθέτουν.

Η παρέα των φαβορί

Η φιναλίστ του τελικού στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 και δις κάτοχος του ευρωπαϊκού τροπαίου (1984, 2000), Γαλλία, φαντάζει ως η ομάδα που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες για τρόπαιο. Στην παρέα των φαβορί δείχνει να ανήκει και η Αγγλία, επίσης με σημαντική ποιότητα στο ρόστερ της, η οποία θα επιδιώξει στα γήπεδα της Γερμανίας την πρώτη κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της αλλά και να ρεφάρει την αποτυχία στην προηγούμενη διοργάνωση όταν το έχασε στο ...σπίτι της (ήττα στον τελικό του Γουέμπλεϊ). Από την ομάδα των φαβορί δεν θα μπορούσε να λείπει η κάτοχος του τίτλου Ιταλία, που θα κληθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του 2021, με την αγωνιστική της εικόνα πάντως να μην πείθει. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους οικοδεσπότες Γερμανούς, που θα ψάξουν εντός του ...οίκου τους μια εξιλέωση για τις αποτυχίες στο ΕURO του 2021 και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, ωστόσο αγωνιστικά δείχνουν να έχουν αρκετά ζητήματα.

Τα ερωτήματα

Με βλέψεις που φθάνουν μέχρι το τρόπαιο αλλά αρκετά ερωτήματα να συνοδεύουν τα προγνωστικά, ιδιαίτερα ανανεωμένες αγωνιστικά εμφανίζονται οι Πορτογαλία και Ισπανία. Η πρώτη, πάντως, δείχνει ένα επίπεδο πιο έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη κατάκτηση του τροπαίου στην ιστορία της. Στην ίδια κατηγορία φαίνεται να εντάσσονται η Κροατία και το Βέλγιο, με την πρώτη να θέλει να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή πορεία της τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις (Μουντιάλ, ΕURO, Nations League) και το δεύτερο να ξεκινάει για μια ακόμη φορά με υψηλές φιλοδοξίες, τις οποίες όμως καλείται να επιβεβαιώσει. Με αρκετά ερωτήματα αλλά με σπουδαία παράδοση, που την καθιστά ικανή για το κάτι παραπάνω, θα εμφανιστεί η Ολλανδία.

Απειλούν τα αουτσάιντερ

Αρκετές είναι οι ομάδες από τα θεωρητικά λεγόμενα αουτσάιντερ, που δεν κρύβουν τις βλέψεις διάκρισης στο EURO απειλώντας για ...ζημιές τα φαβορί και ευελπιστώντας να κάνουν την έκπληξη. Με βάση και την αγωνιστική εικόνα της προηγούμενης διετίας και τις εμφανίσεις τους στα προκριματικά και στο Nations League, προϋποθέσεις για αγωνιστικές υπερβάσεις δείχνουν να συγκεντρώνουν οι Ουγγαρία και Σκοτία, η σταθερή και υπολογίσιμη Ουκρανία, η Δανία, που έχει στην κατοχή της ένα τρόπαιο. Με βλέψεις για μια καλή πορεία θα εμφανιστούν η Τουρκία, η Ελβετία, η Σερβία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ