Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παιδική κατασκήνωση για άλλη μια χρονιά!

Οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» συναντιούνται στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ

Βρισκόμαστε ξανά με τους φίλους μας απ' όλη την Ελλάδα...

Ανακαλύπτουμε, διασκεδάζουμε, γινόμαστε μια παρέα...

Εξερευνούμε μία ακόμη περιοχή της χώρας μας...

Χαιρόμαστε τη φύση, παίζουμε, τραγουδάμε, κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα...

Μαθαίνουμε για την Ιστορία της γειτονιάς μας, των Βαλκανίων, και τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία 25 χρόνια πριν. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, όπου όλοι οι λαοί θα ζουν όμορφα και ειρηνικά!

Για 12η χρονιά οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στις αρχές Ιούλη και συναντιούνται αυτήν τη φορά στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ. Η παιδική κατασκήνωση θα ξεκινήσει στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιούλη.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης

Η παιδική κατασκήνωση, με το πλούσιο και προσαρμοσμένο πρόγραμμά της, θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν, να περάσουν όμορφες στιγμές, να γνωρίσουν νέους φίλους από το «κόκκινο Αερόστατο», να κατασκηνώσουν στη φύση και να κάνουν διακοπές, να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο και αισιόδοξα μηνύματα. Τα ίδια τα χαρακτηριστικά της κατασκήνωσης διαπαιδαγωγούν. Η συλλογικότητα ως αξία και στάση ζωής, με τα παιδιά να εντάσσονται σε ομάδες φίλων του «κόκκινου Αερόστατου», η καλλιέργεια αξιών και τρόπου σκέψης μέσα από τις δραστηριότητες, είναι η ταυτότητα της παιδικής κατασκήνωσης.


Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ακόμα γωνιά της χώρας μας με όμορφο τοπίο και μακραίωνη Ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφτούν το σπήλαιο των Πετραλώνων, που χαρακτηρίζεται από πλούσιο παλαιοντολογικό, ανθρωπολογικό και αρχαιολογικό πλούτο. Εκεί ανακαλύφθηκαν ένα από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ανθρώπινα κρανία στην Ευρώπη, καθώς επίσης λίθινα εργαλεία της Παλαιολιθικής Εποχής και πλούσια απολιθωμένη πανίδα. Ακόμα, θα κάνουν περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα και του φάρου της Κασσάνδρας.

Ολες τις μέρες θα υπάρχουν δραστηριότητες για να χαρούν τα παιδιά τη φύση και το καλοκαίρι. Θα απολαύσουν κολύμπι στη θάλασσα και θα απασχοληθούν με παιχνίδια παραλίας και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα, θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό. Θα γίνουν μια μεγάλη παρέα συμμετέχοντας στο καθιερωμένο πάρτι του περιοδικού, στον διαγωνισμού τραγουδιού, στις συναυλίες κ.λπ. Μέσα από παιχνίδια και με «οδηγό» το τεύχος του περιοδικού, θα μάθουν για την Ιστορία των Βαλκανίων.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκηνωτές

Οι μικροί κατασκηνωτές χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια 5μελή ομάδα παιδιών (από Γ' Δημοτικού έως και Α' Γυμνασίου) της περιοχής τους και μαζί με τον ομαδάρχη τους θα μένουν σε μεγάλες σκηνές, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παιδικής κατασκήνωσης. Ο χώρος που θα τους φιλοξενήσει είναι η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο πρώτο «πόδι» του νομού Χαλκιδικής. Η κατασκήνωση είναι οργανωμένη και συντηρημένη σε χώρο με φυσική ομορφιά, με πολλά πεύκα και σκιά, οργανωμένους χώρους ατομικής υγιεινής (ιατρείο, ντουζιέρες με ζεστό νερό, τουαλέτες κ.λπ.). Εχει αυτοτελή πρόσβαση στην παραλία, με μεγάλη ακτή και καθαρή θάλασσα με βότσαλα, κατάλληλη για μπάνιο.


Επίσης, όπως κάθε χρόνο θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό (με βάση ειδικό διατροφολόγιο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς στους συμμετέχοντες). Απαραίτητο είναι να ενημερωθεί ο ομαδάρχης για τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργία κάποιου παιδιού, όπως και για την επαφή του παιδιού με τη θάλασσα και το νερό.

Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν μαζί τους υπνόσακο, παγούρι, αντικουνουπικό, είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα, σαμπουάν, προληπτικό αντιφθειρικό κ.λπ.), φάρμακα, εφόσον ακολουθείται κάποια φαρμακευτική αγωγή, είδη θαλάσσης, ανοιχτόχρωμα - ελαφριά ρούχα, ζακέτα, αθλητικά παπούτσια και λίγα χρήματα. Καλό είναι να μην πάρουν μαζί τους ηλεκτρονικά παιχνίδια, τάμπλετ, κινητά ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από τους διοργανωτές γίνεται ειδική παράκληση οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έγκαιρα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη και πιο ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ