Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
33η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής το φετινό πανελλαδικό ραντεβού

Στα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία είναι αφιερωμένη η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που γίνεται φέτος στις 4 - 7 Ιούλη στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, με σύνθημα «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών - Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών».

Ο νεανικός θεσμός, που κλείνει φέτος 33 χρόνια ζωής, βάζει κάθε χρόνο στο στόχαστρό του βάσεις, λιμάνια και μέρη που συνδέονται με τα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, μέρη που μπορούν να σηματοδοτήσουν και να αναδείξουν την πάλη για τη φιλία των λαών, είτε να φέρνει τους νέους σε επαφή με λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας και της αντιιμπεριαλιστικής του πάλης.

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ αποτελεί κάθε χρόνο ένα πανελλαδικό αντάμωμα χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα, που πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων και κοινών δράσεων, σε συνδυασμό με τη γνωριμία με όμορφα μέρη του τόπου μας, την απόλαυση της φύσης, την ανταλλαγή κοινών εμπειριών, στόχων και ονείρων, αλλά και την απαραίτητη για τη νιότη διασκέδαση μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Εκθέσεις, συζητήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συναυλίες περιλαμβάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης, που κορυφώνεται με διαδηλώσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις που διαλαλούν ακριβώς ότι «η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών».

Φέτος, η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας, που βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες ακτές της Χαλκιδικής, στο Ποσείδι της Κασσάνδρας, σε απόσταση 120 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης αποτελούν περιουσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ουσιαστικά πρόκειται για ένα θέρετρο που λειτουργεί κυρίως για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ΑΠΘ το καλοκαίρι.

Θεωρείται από τις πιο όμορφες περιοχές, εξαιτίας του φυσικού της κάλλους, καθώς απλώνεται σε μια έκταση 135 στρεμμάτων πευκόφυτου δάσους, που καταλήγει σε μια από τις πιο ωραίες και καθαρές θάλασσες.

Διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και θερινό σινεμά, που προβλέπεται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ