Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Παρατείνει το κλείσιμο του «Al Jazeera» το Ισραήλ

Ισραηλινό δικαστήριο ενέκρινε την παράταση του διατεταγμένου από το κράτος κλεισίματος του τηλεοπτικού δικτύου «Al Jazeera» του Κατάρ για άλλες 45 μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου την Πέμπτη.

Δικαστήριο του Τελ Αβίβ, επικαλούμενο υποτιθέμενους «λόγους εθνικής ασφάλειας», ενέκρινε τη σχετική αίτηση του υπουργού Επικοινωνιών, Σλόμο Καρχί, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αποκαλύψεις των εγκλημάτων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Την περασμένη βδομάδα η ισραηλινή Δικαιοσύνη είχε ήδη επικυρώσει τη διακοπή της μετάδοσης όλου του περιεχομένου του δικτύου στο Ισραήλ για 35 μέρες.

Στις 5 Μάη οι ισραηλινές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ, το οποίο χρησιμοποιείται ως γραφείο από το «Al Jazeera», και είπαν ότι κλείνουν την επιχείρηση όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο ότι προτρέπει σε εχθροπραξίες εναντίον του Ισραήλ. Το δε «Al Jazeera» χαρακτήρισε τις κατηγορίες «επικίνδυνο και γελοίο ψέμα», που θέτει τους δημοσιογράφους του σε κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ