Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στελέχη δοκιμασμένα στο αντιλαϊκό έργο

Στάχτη στα μάτια του λαού μετά την εκλογική καταδίκη της ΝΔ και προσαρμογές στο κυβερνητικό σχήμα για να «τρέξει» πιο γρήγορα η αντιλαϊκή πολιτική

Από την ορκωμοσία των νέων υπουργών

Eurokinissi

Από την ορκωμοσία των νέων υπουργών
Ανακοινώθηκε την Παρασκευή η νέα σύνθεση της κυβέρνησης στον απόηχο των ευρωεκλογών. Οι εναλλαγές προσώπων στις οποίες κατέληξε το Μαξίμου ευθυγραμμίζονται με την απόφασή τους να επιταχύνουν αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις με δοκιμασμένα σε αυτήν τη δουλειά στελέχη.

Ενδεικτικά, ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών, στη θέση της Νίκης Κεραμέως, η οποία μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κώστας Τσιάρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αμετακίνητοι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης, στο Υγείας ο Αδωνις Γεωργιάδης, στο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης, στο Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Εκτός κυβέρνησης έμειναν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Σκρέκας (μέχρι πρότινος υπουργός Ανάπτυξης), η Δόμνα Μιχαηλίδου (υπουργός Εργασίας), ο Δημήτρης Καιρίδης (υπουργός Μετανάστευσης) και ο Λευτέρης Αυγενάκης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης). Επίσης, τη «νύφη» για το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών φαίνεται ότι πλήρωσε ο Χάρης Θεοχάρης, τον οποίο διαδέχεται ο Χρίστος Δήμας ως νέος υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ το Σάββατο το πρωί ορίστηκε να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση και με σταθερό άξονα τις επόμενες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Χαρακτηριστικά, στην ατζέντα είναι η αναδιάρθρωση του λεγόμενου Υπερταμείου, ο «εκσυγχρονισμός» των θυγατρικών του και η σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να υπηρετούνται καλύτερα ανάγκες και προτάγματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Θα παρουσιαστεί επίσης το λεγόμενο ψηφιακό τέλος συναλλαγών, που θα αντικαταστήσει το χαρτόσημο. Με το νέο τέλος όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, η αλλαγή στοχεύει στο «να απλοποιήσει τη διαδικασία των συναλλαγών και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία σε σειρά δικαιοπραξιών που κοστίζουν εργατοώρες για το Δημόσιο και αποτελούν τροχοπέδη για επενδύσεις και ιδιωτικές συναλλαγές». Οπότε το χαράτσι για τον λαό μένει, ενώ για τους επιχειρηματίες διευκολύνεται η διαδικασία καταβολής ώστε να μην καθυστερούν στις «επενδύσεις» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ