Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Θέλουν κομματικό εκλογικό μηχανισμό την Εργατική Εστία

Το δικαίωμα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να ορίζει με πρόταση του, πρόεδρο και αναπληρωτή στην Περιφερειακή Επιτροπή της Εργατικής Εστίας, αγνόησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προκειμένου να διορίσει εκλεκτούς της κυβέρνησης που με παροχές - ρουσφέτια θα καλύψουν τις ανάγκες της κυβερνητικής παράταξης. Δε σεβάστηκε στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες και τους συσχετισμούς δύναμης στο Εργατικό Κέντρο του νησιού και πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την πρόταση του Εργατικού Κέντρου να διοριστεί τακτικός εκπρόσωπος ο Β. Μανωλάκης και αναπληρωματικός ο Μ. Μπακαρής.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει ευθέως την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι αγνόησε τις προτάσεις του για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες κομματικές επιλογές. Θεωρεί υπεύθυνο και το υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, γιατί ενώ είχαν την πρόταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου «δεν το έλαβαν υπόψη». Οπως σημειώνεται στην επιστολή, «θα περίμενε κανείς από την πλευρά της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας μεγαλύτερο σεβασμό και παραδοχή του γεγονότος ότι υπήρχε και υπάρχει, δεδομένος συσχετισμός δύναμης και συγκεκριμένη έκφραση στα όργανα της διοίκησης του ΕΚΡ. Φαίνεται, πως η απολεσθείσα προ καιρού συνδικαλιστική τιμή αυτής της πλειοψηφίας τής επιτρέπει να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, να μη σέβεται δηλαδή τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες και τους συσχετισμούς δύναμης». Η διοίκηση του ΕΚΡ σημειώνει πως ίδια στάση κράτησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στη συγκρότηση των οργάνων του Περιφερειακού ΙΝΕ - ΚΕΚ ΓΣΕΕ και για τη συμμετοχή εκπροσώπων στα περιφερειακά όργανα(Περιφερειακό Συμβούλιο - Ταμείο κλπ.) που διόρισε συνδικαλιστές ενταγμένους σε συγκεκριμένο παραταξιακό χώρο και όχι τους προτεινόμενους από συνδικαλιστικά όργανα της περιοχής.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι μέχρι να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των τοπικών οργάνων, οι δραστηριότητες και οι διάφορες εκδηλώσεις της Εργατικής Εστίας δε θα τυχαίνουν καμιάς κάλυψης από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ