Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αοριστίες για τα καπνά

Καμία δέσμευση για το εισόδημα των καπνοπαραγωγών από το υπουργείο Γεωργίας. Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Παναγιώτου

Με αόριστες υποσχέσεις - προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου - επιχείρησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας, Παρασκευάς Φουντάς, να απαντήσει στο θέμα της ασυδοσίας των καπνεμπόρων, οι οποίοι καθορίζουν κατά βούληση τις τιμές του προϊόντος περικόπτοντας το εισόδημα των καπνοπαραγωγών, εκμεταλλευόμενοι τον κοινοτικό κανονισμό των ποσοστώσεων, που τέθηκε με την Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Παναγιώτου. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά «μειοψήφησε» στην Ευρωπαϊκη Ενωση στο συγκεκριμένο κανονισμό, όμως πρόσθεσε ότι «στο κοινοτικό δίκαιο υπάρχει η πλειοψηφία», ενώ παραδέχτηκε ότι στο θέμα του καπνού «πράγματι υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι ικανοποιητική». Παρ' όλα αυτά, η μόνη...«δέσμευση» που ανέλαβε ήταν η «μεταφορά του σχετικού προβληματισμού στο υπουργείο Γεωργίας»!

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στους καπνοπαραγωγούς, ο Σταύρος Παναγιώτου επισήμανε ότι «αντί η ποιότητα να καθορίζει την τιμή του προϊόντος, η τιμή καθορίζει την ποιότητα», αφού οι παραγωγοί μετά τη διάλυση του Οργανισμού Καπνού, δεν έχουν καμιά δυνατότητα να προσφύγουν κάπου και να κάνουν ενστάσεις. Πρόσθεσε ότι «τελείως αυθαίρετα οι καπνέμποροι μειώνουν τα ποσοστά», ενώ αναφερόμενος στους παραγωγούς του νομού Σερρών σημείωσε ότι «ο καπνοπαραγωγός έχει απώλεια στο εισόδημα του 300-400 χιλιάδες». Τέλος, επισήμανε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ότι είναι «τεράστιες οι ευθύνες που αποδεχτήκατε αυτόν τον Κανονισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ