Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Συγκινητική αποχώρηση

Και τυπικά χτες έκλεισαν τα κεφάλαια Σάντος και Ζήκος για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός προπόνησε για τελευταία φορά τους «κιτρινόμαυρους» (απουσίαζαν οι διεθνείς Νικολαΐδης, Λάκης, Ζαγοράκης και ο Καψής με την Πυροσβεστική) και τους αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Ανάλογες σκηνές πραγματοποιήθηκαν και εκτός γηπέδου, αφού μπορεί οι οπαδοί να ήταν λιγότεροι από ό,τι την Πέμπτη, εντούτοις με τις εκδηλώσεις τους φόρτισαν περισσότερο το ήδη συναισθηματικά «βαρύ» κλίμα.

Τέλος εποχής χτες όμως είχαμε και για τον Ακη Ζήκο που φόρεσε για τελευταία φορά τη φόρμα της ΑΕΚ, αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό. Ο Ελληνας διεθνής, επίσης συγκινημένος για την αποχώρησή του, δήλωσε ευχαριστημένος για τα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΚ και ιδίως «φέτος πήγαμε πολύ καλά. Τερματίσαμε πρώτοι αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος που η τελευταία μου χρονιά στην ΑΕΚ ήταν τόσο πετυχημένη». Ακόμα δεν παρέλειψε ν' αποδώσει τα εύσημά του στον Σάντος: «Πρέπει να τον κρίνουμε πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Τα αποτελέσματα της δουλιάς του είναι ξεκάθαρα, λόγω του χαρακτήρα του. Είναι πολύ κακό που φεύγει, αλλά η ζωή συνεχίζεται».

Στα υπόλοιπα μέτωπα (νέος προπονητής, Νικολαΐδης, Γκαμάρα) δεν υπάρχουν θετικά νέα. Απλά προσπάθειες, εικασίες, εκτιμήσεις σενάρια και αναμονή. Εκτός όμως από τις αποχωρήσεις ή τις παραμονές, υπάρχουν και οι μεταγραφές. Στο επίπεδο αυτό η ΑΕΚ φέρεται αρκετά κοντά στους Γ.Χ. Γεωργιάδη, Π. Κωνσταντινίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και εδώ δεν υφίσταται... χιονοστιβάδα ονομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ