Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Εισιτήρια της... Εριδος

Πολλές φορές τα εισιτήρια ενός αγώνα αποκαλούνται και... μαγικά χαρτάκια. Αυτά όμως του κυριακάτικου ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον ημιτελικό του πρωταθλήματος μοιάζουν με χαρτάκια... δυναμίτης. Και αυτό γιατί έγιναν η αιτία να αναβληθεί το παιχνίδι με απόφαση του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος αφού δεν μπόρεσε να δώσει λύση στη διαφωνία «κόκκινων» και «πράσινων», πήρε απόφαση που... έριξε λάδι στη φωτιά.

Η διοργανώτρια αρχή ανέβαλε, για τις 14 ή 15 Μάη (απόφαση τη Δευτέρα), τον προγραμματισμένο για αύριο αγώνα. Αιτία η άσκηση από το Παναθηναϊκό του δικαιώματος του να πάρει το 30% των εισιτηρίων για το ΣΕΦ και η άρνηση του Ολυμπιακού να τα δώσει, με τη δικαιολογία ότι (σσ οικειοθελώς) δεν πήρε για το πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, που αρχικά είχε απειλήσει με αποχή, αξιοποίησε το νόμο και ζήτησε 48ωρη αναβολή για μη έγκαιρη παραλαβή και ο ΕΣΑΚΕ συναίνεσε.

Βέβαια, περίπου στις 14:00 ο Ολυμπιακός έδωσε τα εισιτήρια, όμως ήταν ήδη αργά. Στους Πειραιώτες επικρατεί αναβρασμός καθώς κατηγορούν τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Μανόλη Παπακαλιάτη, για συμπαιγνία με τον Παναθηναϊκό και αναζητούν ποινικές ευθύνες για τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος.

Νίκη για να τελειώνει

Με το ροζ φύλο αγώνα θέλει η ΑΕΚ να φύγει σήμερα από το «Ιβανώφειο» (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), κάτι που ταυτόχρονα θα της δώσει και το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Σάκοτα δηλώνει αισιόδοξος, στηριζόμενος στο άγχος των γηπεδούχων που δεν έχουν περιθώριο για ήττα. Προβλήματα δεν υπάρχουν αφού ο μικροτραυματισμός του Χατζή δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ο Κακιούζης συνήλθε πλήρως από την ταλαιπωρία της γαστρεντερίτιδας. Στην αντίπερα όχθη, με ορόσημο την απόδοσή τους στο πρώτο παιχνίδι, ετοιμάζονται για τη δική τους μάχη. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στον Ηρακλή, αφού, όπως τονίζουν, λίγο έλειψε να «χτυπήσουν» την ΑΕΚ στο... σπίτι της, γιατί να μην το κάνουν στην έδρα τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ