Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Νέο δυστύχημα!

Τραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή τεχνίτης της. Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, απαιτεί η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Τραγικό θάνατο βρήκε την περασμένη Παρασκευή 11 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, ο μηχανικός της ΔΕΗ, Σπύρος Σουχλέρης, 44 ετών, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Ο άτυχος εργάτης «κεραυνοβολήθηκε» από ρεύμα υψηλής τάσης, καθώς εργαζόταν στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Μέγαρα, προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη στο δίκτυο της επιχείρησης.

Είναι ο δεύτερος νεκρός τεχνίτης της ΔΕΗ μέσα σε μια βδομάδα. Στις 3 Φλεβάρη είχε επίσης «κεραυνοβοληθεί», ο 35χρονος τεχνίτης Ιωάννης Μαγκούτας, στο Δίλοφο Λάρισας. Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή, σημειώθηκε κατολίσθηση στο ορυχείο Κυπαρίσσια στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, από τύχη χωρίς θύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ενεργοποίηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, προσλήψεις για την πλήρη στελέχωση των συνεργείων.

«Υπάρχουν υπαίτιοι, υπάρχουν ευθύνες, να ανατραπεί αυτή η πολιτική πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα» τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ, με αφορμή την κατολίσθηση που συνέβη στο ορυχείο Κυπαρίσσια της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Οπως επισημαίνει στο ίδιο ορυχείο πριν δυο χρόνια είχαν βρει τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις δυο εργάτες, όμως ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα για τις αιτίες του δυστυχήματος.

Βασικές αιτίες - τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή - για την έξαρση των ατυχημάτων είναι η άναρχη και χωρίς σχεδιασμό και μελέτες εκμετάλλευση των ορυχείων, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας, η έλλειψη τεχνικού προσωπικού και η εντατικοποίηση, η λειτουργία της ΔΕΗ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό στη λογική της μείωσης του κόστους, η πορεία απαξίωσης της ΔΕΗ με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης.

«Είναι πρόκληση - υπογραμμίζει - να μην παίρνουν μέτρα, να στηρίζουν και να ακολουθούν αυτή την πολιτική, κυβέρνηση και εντολοδόχοι της στη ΔΕΗ και να τα ρίχνουν τελικά στους εργάτες με λογικές του τύπου "φταίνε αυτοί που δεν παίρνουν τα μέτρα τους"».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που σιωπούν ακόμα και σε τέτοια ζητήματα, να οργανώσουν την πάλη τους, από τα κάτω μέσα από επιτροπές αγώνα.

«Καλούμε - καταλήγει - όλο το λαό να εντείνει την πάλη του για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης σε όλα τα επίπεδα, να συγκροτηθεί το Λαϊκό Μέτωπο για μια άλλη πορεία στη ΔΕΗ, στη χώρα, προς όφελος του λαού και του τόπου» .


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ