Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

Διήμερο αφιέρωμα στους δύο μεγάλους ρεμπέτες της Πάτρας Κώστα Τσιατά και Μπάμπη Γκολέ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. και τις δύο μέρες), στα Παλαιά Σφαγεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένδειξη τιμής από τον δήμο της Πάτρας και το Διεθνές Φεστιβάλ στους δύο ρεμπέτες, για την προσφορά τους στο τραγούδι και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη συναυλία για τον βιρτουόζο του μπαγλαμά και εραστή του ρεμπέτικου Κώστα Τσιατά, ενώ αύριο η «καρδιά» του ρεμπέτικου θα συνεχίσει να «χτυπά» με τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μπάμπη Γκολέ.

«Η Θάλασσα και ο Γέρος»

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» μια θεατρική διασκευή βασισμένη στο κλασικό έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Ερνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανεβαίνει στις 9.30 το βράδυ τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνκσι, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια.

Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο - τον υποδύεται ο Τάσος Νούσιας - και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα.

Ο Χέμινγουεϊ έγραψε την ιστορία το 1951 και η Μαρλέν Καμίνκσι την μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή μας. Με αφορμή τον τίτλο, προστέθηκε η φιγούρα της Θάλασσας που θα ερμηνεύσει η χορεύτρια Φαίδρα Σούτου και με τη φωνή της η Evelyn Assouad. Ο Βασίλης Μηλιώνης παίζει τον Μανολίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ