Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΣΤΡΑΚΟΑΛΙΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ξανάδεσαν χτες τα αλιευτικά

Σε νέα κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι οστρακοαλιείς της Θεσσαλονίκης που εδώ και περίπου ένα μήνα, παραμένουν χωρίς μεροκάματο εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να υιοθετήσει το αίτημά τους για άνοιγμα νέων περιοχών αλίευσης. Χτες από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, έδεσαν τα αλιευτικά τους στο Λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας και προειδοποίησαν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στο Θερμαϊκό κόλπο, απαγορεύεται η αλίευση οστράκων εξαιτίας της εμφάνισης φυτοπλαγκτού ύποπτου για τη δημιουργία βιοτοξινών. Το φαινόμενο αυτό τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζεται σχεδόν μόνιμα. Ετσι οι οστρακοαλιείς δεν μπορούν να εργαστούν στην περιοχή. Γι' αυτό το λόγο ζήτησαν από το υπουργείο Γεωργίας να τους επιτρέψει να βγουν σε νέες περιοχές για ψάρεμα, που όμως είναι κλειστές - «δεσμευμένες» εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες αρχαιοκάπηλοι, είμαστε επαγγελματίες ψαράδες», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αγγελοχωρίου Θ. Παζαρόπουλος και καταγγέλλει τον εμπαιγμό σε βάρος τους από την κυβέρνηση. «Ηδη έχουμε επισκεφθεί τα υπουργεία Πολιτισμού και Γεωργίας. Λάβαμε υποσχέσεις. Μέχρι σήμερα όμως μας κοροϊδεύουν. Την ίδια ώρα, οι έμποροι που μέχρι πριν αγόραζαν προϊόντα από εμάς, τώρα έχουν στραφεί στις αγορές της Τουρκίας και της Αλβανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ