Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σύμβολο ηρωισμού για κάθε νέο που αμφισβητεί και δεν σκύβει το κεφάλι!

Εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιούλη από τον ΦΣ Παντείου, την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος | Ανακοίνωση του ΜΑΣ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου διοργανώνουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το κλαδικό Συνδικάτο ν. Αττικής τη Δευτέρα 29 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στον χώρο όπου δολοφονήθηκε, το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγίας Αννης & Ιεράς Οδού).

«Η Σωτηρία ζει μέσα από τους αγώνες μας, δίνει δύναμη σε κάθε νέο που δεν συμβιβάζεται με το σήμερα, που αμφισβητεί το μέλλον που του ετοιμάζουν, κρατώντας ψηλά το κεφάλι!», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή του για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ανάμεσα σε άλλα ότι «η στάση της Σωτηρίας, η θυσία της, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον καθένα και την καθεμιά μας σήμερα. Αποτελεί πραγματικό σύμβολο ηρωισμού στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, ειδικά σήμερα που:

- Η ακρίβεια τσακίζει κάθε λαϊκή οικογένεια και χιλιάδες φοιτητές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα των σπουδών τους.

- Η επίθεση της εργοδοσίας μεγαλώνει, με την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων μέσω της "διευθέτησης του χρόνου εργασίας", τις "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ, της 6ήμερης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, της εντατικοποίησης, της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

- Τώρα που τα σύννεφα του πολέμου μεγαλώνουν στην περιοχή μας, με την αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας μας στο φόντο των αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ και της πολεμικής οικονομίας, που την πληρώνουν οι λαοί.

- Τη στιγμή που βαθαίνουν συνεχώς η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, το χτύπημα στα δικαιώματα των νέων.

44 χρόνια μετά, τιμάμε την Σωτηρία καταθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις ώστε περισσότεροι φοιτητές να εμπιστευτούν τη συλλογική διεκδίκηση, κόντρα στα καλέσματα απογοήτευσης του "τίποτα δεν αλλάζει" και στην αναμονή για νέους σωτήρες, που θα διαψεύσουν τις ελπίδες των νέων για μια καλύτερη ζωή.

Συνεχίζουμε για την αγωνιστική αναζωογόνηση του φοιτητικού κινήματος, που προχωράει μέσα από την καθημερινή σκληρή προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης, την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, δυναμώνοντας τον κοινό βηματισμό και την κοινή πάλη με τα σωματεία των εργαζομένων ώστε να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα "Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά", για να δυναμώνει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που να αντιμετωπίσει την πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ