Παρασκευή 26 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο της Λευκίμμης για τη λειψυδρία

Σε διαμαρτυρία στο δημαρχείο της Λευκίμμης προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας, απαιτώντας άμεσα μέτρα αποκατάστασης της υδροδότησης των χωριών τους. Το πρόβλημα αφορά πάνω από 2.000 μόνιμους κάτοικους και επισκέπτες σε Κουσπάδες, Πετριτή, Βιταλάδες, Περιβόλι, Μώλο και Αλυκές Λευκίμμης, που παραμένουν χωρίς στάλα νερό για 8η μέρα. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη των κατοίκων που συγκάλεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Νότιας Κέρκυρας την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιούνη, όπως και σε ολόκληρο το νησί, ωστόσο έχουν οξυνθεί την τελευταία περίοδο από τις συνεχείς βλάβες σε όλο το μήκος του δικτύου, λόγω της παλαιότητάς του, ενώ οι ελάχιστοι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ αδυνατούν να ανταποκριθούν στην επισκευή τους.

Οι κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, απαίτησαν την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ύδρευση και τις ελλείψεις σε νερό, ενώ διεκδικούν με ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλιστεί η άμεση αποστολή συνεργείων που θα αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης, να υπάρξει άμεση παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ στη γεώτρηση της πηγής στο Γαρδίκι, που η εταιρεία δεν πραγματοποιεί λόγω χρεών του δήμου, και να μεταφερθεί νερό στις δεξαμενές με βυτία μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων στο αντλιοστάσιο των πηγών.

Παράλληλα, ζητούν για την οριστική επίλυση του προβλήματος σειρά μέτρων όπως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το κράτος, η οποία θα καλύπτει την οικονομική επιβάρυνση της ΔΕΥΑΚ από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα. Στελέχωση της υπηρεσίας ύδρευσης με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση των εργολάβων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ