Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Προσοχή στο ... υποσχετικό ψωμί!

Με την πρόοδο του πιο εξοντωτικού - για το μεγαλύτερο μέρος του λαού - καλοκαιριού και τη μηρυκαστική αφόρητη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων με φανταχτερούς τίτλους και αβαθή εντυπωσιοθηρικό σχολιασμό, έρχεται ο Αύγουστος για να θερίσει παράλογες σπορές από προπαγανδιστικά πολιτικά ζιζάνια. Θα φάμε το φθινόπωρο λοιπόν υποσχετικό ψωμί, τύπου Εκθεση Θεσσαλονίκης, και θα το καταπιούμε δηλητηριασμένο και σχεδόν αμάσητο.

Οχι, δεν με βάρεσε ο ήλιος για να μη βλέπω τις τόσες ομορφιές αυτού του τόπου να βγαίνουν στον πλειστηριασμό μιας αρπαχτής, με τον τουρισμό να καταπίνει ντόπιους παραθεριστές και να μετατρέπει την ξεκούραση εκατομμυρίων εργαζομένων σε ψυχαγωγικό κάτεργο, και παραλίες και σοκάκια να μοιάζουν υπερπληθείς σαν Δουνκέρκη των μαγιό. Θα λείψει το νερό και σε αυτούς που θα μείνουν πίσω, τα επόμενα δυο - τρία χρόνια. Θα λείψει το νερό και σε αυτούς που πνίγηκαν από αμερικανοβαφτισμένες καταιγίδες. Ποιος θα ασχοληθεί με αυτά που λένε οι ειδικοί; Αν δεν εμπίπτει πλέον στρατιωτική, εμπόλεμη βρε αδερφέ ανάγκη, τότε δεν απασχολεί ούτε τις Βρυξέλλες ούτε και την κυβέρνηση, που μας έκανε χώρα - διάδρομο για το μέτωπο... Στο μεταξύ θα πετιούνται αριστερά και δεξιά κάτι λεξάρες και κλισέδια χορταστικά, όπως τοξικότητα, επίταξη ή «οποιανού δεν του αρέσει να φύγει», οπότε μες στην αναμπουμπούλα ενός παρατεταμένου καύσωνα, ενός επικείμενου και ενός απειλητικά μόνιμου που επισείουν οι επενδυτές του κλίματος, γίνεται στάχτη η λογική και απολύτως ελέγξιμα τα αντανακλαστικά των πολιτών.

Τρανό παράδειγμα πολιτικής αποχαύνωσης είναι να ακούς τον υπουργό Υγείας να λέει ότι θα τιμωρήσει τους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα συνδράμουν το περίπου δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο εγκαταλείφθηκε και τσακίστηκε έτσι ώστε να ανθίσει το ιδιωτικό πλέγμα συμφερόντων περί την Υγεία, να περάσει η ιδιωτική ασφάλιση σαν οδοστρωτήρας που το πόπολο κατάπιε σαν ρετσινόλαδο, γιατί χωρίς ιδιώτες γιατρούς τα κρατικά νοσοκομεία θα ανακηρυχτούν νεκροταφεία... Ε! Οπως και να το κάνουμε, αλγόριθμος γι' αυτό το επιχείρημα δεν έχει φτιαχτεί ακόμη. Η δεξιά στα καλύτερά της... Ενα βήμα πριν αρχίσει να διδάσκει ότι πάντα μια χούντα σώζει μια δημοκρατία, με τη διαδοχή στον αστικό θρόνο, της μεταπολίτευσης. Αυτόν που αφήνει τους πολίτες ασθενείς στα χέρια ξεπατωμένων κακοπληρωμένων γιατρών, ανύπαρκτων μονάδων, σε έλλειψη υλικών και μηχανημάτων, με φάρμακο το φιλότιμο και θεραπεία την αντοχή.

Στην πάλαι ποτέ κυβερνώσα αριστερά, αυτήν που δεν κάηκε από έναν καμμένο Ανεξάρτητο Ελληνα έτσι ώστε να εξαρτηθεί από έναν αμερικανόπεμπτο, αυτοαναφλέγονται και χωρίς καύσωνα, ψάχνοντας αντιπρόσωπο να πουλήσει, αντί για υποσχετικό ψωμί, αριστερό, επίσης υποσχετικό παντεσπάνι. Συνταγή ελαφρά. Εδώ το μυαλό πρέπει να λειτουργεί σαν start-up εταιρεία και τα επιχειρήματα τα πολιτικά να είναι σαν τα κρυπτονομίσματα, που αγωνίζονται να μπουν στο ταμπλό του δεξιού χρηματιστηρίου. Ποιος είναι πιο αριστερός, αυτός που μαγείρεψε, έφαγε και χώνεψε μνημόνια και δημοψηφίσματα, ή αυτός που δίνει το εξοχικό του για κομματικές συνεδριάσεις, ε;

Πέρα και πάνω από μια πρόχειρη περιήγηση της παραθερινής πολιτικής αριστεροδέξιας ειδησεογραφίας, με τα μπάνια του λαού να διώκονται από φρουρούς των μπίζνες πορτοσαλτίδικης κοπής, ο κίνδυνος του αστικού καλοκαιριού, να περνάνε τέρατα στη Βουλή σαν αυτό το της Ψυχικής Υγείας νομοθέτημα και να εξοικειώνεται ο απελπισμένος πολίτης με το εξωφρενικό «κλείσου σπίτι σου γιατί πλάκωσαν πολλοί τουρίστες», παραμένει ακέραιος. Η εξοικείωση με ένα τερατώδες εκφασισμένο και κωδικοποιημένο λεξιλόγιο, με προβολή των καπιταλιστικών αντιφάσεων ως γοητευτική άσκηση ελευθερίας στο παράλογο αυτό καθαυτό, η διαστρέβλωση και η συστηματική παραχάραξη της Ιστορίας, θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη μες στο σκοτάδι των μυαλών, το ημίφως των καιρών και τη μυρουδιά του αίματος να πωλείται ως αρωματικό του ζωτικού μας χώρου. Προσοχή στις θερινές παγίδες. Δεν στήνονται για τους τουρίστες και είναι, μα τον Ξένιο Δία, φριχτά αφιλόξενες...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καιρός (2021-08-11 00:00:00.0)
Σε στάσεις εργασίας οι γιατροί (2017-11-28 00:00:00.0)
Ασφυκτική η κατάσταση στις κρατικές δομές της Υγείας (2017-02-03 00:00:00.0)
Το κεφάλαιο είναι ενωμένο ενάντια στους λαούς... (2012-11-15 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών (1998-07-07 00:00:00.0)
Ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης (1996-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ