Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΖΙ μαθαίνουμε να παλεύουμε, ΜΑΖΙ ξέρουμε να νικάμε!

Καλή αρχή στους πρωτοετείς φοιτητές εύχεται το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή του για τις βάσεις εισαγωγής

Καλή αρχή στους πρωτοετείς φοιτητές εύχεται το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε ανακοίνωσή του για τις βάσεις εισαγωγής, και τονίζει:

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, κάνατε μια πολύ σημαντική προσπάθεια! Ολοι εμείς που έχουμε περάσει πρόσφατα αυτήν τη δοκιμασία, ξέρουμε την προσπάθεια και το άγχος που απαιτούνταν.

Συγχαρητήρια, γιατί δεν σταματήσατε να προσπαθείτε, κόντρα στα απανωτά εμπόδια και στις δυσκολίες για εσάς και τις οικογένειές σας. Με τη σημερινή μέρα ξεκινάει για όλους μια νέα αρχή, είτε περάσατε στη σχολή που θέλατε είτε σε κάποια άλλη, είτε ακόμα κι αν δεν τα καταφέρατε και θα συνεχίσετε διαφορετικά.

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη, αφού κληθήκατε να δώσετε εξετάσεις σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς μέτρα προστασίας, με τα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, που δικαίως σας εξόργισαν. Αυτά τα θέματα, μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αποτελούν τα αναγκαία "συστατικά" για να πετύχει η "συνταγή" της διαμόρφωσης πελατείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κολέγια, που νομοθέτησε η κυβέρνηση. Εχει τεράστια ευθύνη που δεν δέχτηκε να μην ισχύσει - μετά από αυτά τα θέματα - η ΕΒΕ, όπως απαιτούσαν μαθητές, καθηγητές, γονείς. Τη σφραγίδα αυτής της πολιτικής έχει το ότι 9.000 θέσεις σε Τμήματα έχουν μείνει κενές.

Βγαίνετε από αυτήν τη χρονιά με νέα εμπειρία. Μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η ατομική προσπάθεια του καθενός, για να είναι δυνατή και αποτελεσματική, πρέπει να συνδεθεί με τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα, γιατί όλα όσα έχουμε ανάγκη, η μόρφωση, η γνώση, τα όνειρά μας, κατακτιούνται και δεν χαρίζονται.

Σε αυτήν την αρχή σας, είναι λογικό να έχετε πολλές απορίες. Να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σας. Στα πανεπιστήμια υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι που είμαστε όλοι μέλη τους και δρουν για όλα όσα αφορούν τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους συμφοιτητές σας, προέδρους των αντίστοιχων φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων όπου εισαχθήκατε, στα δημοσιευμένα τηλέφωνα που θα αναρτηθούν στη σελίδα "Φοιτητές Μαζί", αλλά και σε ορισμένες ιστοσελίδες των ιδρυμάτων.

Τέλος, οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν άμεσα μέτρα απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, που προκύπτει από την τεράστια έλλειψη Εστιών και τα πανάκριβα ενοίκια. Οργανώνουμε τη διεκδίκηση ώστε να μην παρατήσει κανείς φοιτητής τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους. Απαιτούμε να εξασφαλιστούν δωμάτια για όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη, να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι του.

Καλή αρχή σε όλους και όλες!

Θα συναντηθούμε στην ίδια κοινή προσπάθεια για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ