Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τους 163 έφτανε χτες ο αριθμός των θυμάτων που μετρούσε η πολιτεία Κεράλα στην Ινδία, μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Οι αγνοούμενοι πλησίαζαν τους 100, καθώς γκρεμίστηκαν πολλά σπίτια και μία γέφυρα, στην περιοχή Wayanad.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Ατομα εκτός πόλης» συμμετείχαν σύμφωνα με την αστυνομία σε διαμαρτυρίες που έγιναν προχτές το βράδυ στο Σάουθπορτ, όπου 5 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την επίθεση ένοπλου 17χρονου που κόστισε τη ζωή σε τρία παιδιά, έως τώρα. ΜΜΕ έκαναν λόγο για «ταραχές και αντιδράσεις» που οργάνωσαν ακροδεξιές οργανώσεις, με φόντο σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο 17χρονος ήταν από τη Συρία - κάτι που οι αρχές έχουν διαψεύσει ωστόσο.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός Πρόεδρος, στρατηγός Αμπντέλ Φάταχ αλ Μπουρχάν, ανακοίνωσε χτες πως γλίτωσε από μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια στρατιωτική βάση στο ανατολικό Σουδάν, όπου είναι σε εξέλιξη εσωτερική σύγκρουση. Ο στρατός έκανε λόγο για «πέντε νεκρούς» μετά την επίθεση στη βάση Γκίμπετ, όπου ο στρατηγός Μπουρχάν παρακολουθούσε μια τελετή απονομής πτυχίων σε αξιωματικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ