Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Οχι στη λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού!

Καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής

Την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις 26/7/2024, με την οποία επιτρέπει το άνοιγμα όλες τις Κυριακές, όλων των εμπορικών καταστημάτων από 1 Μάη μέχρι 31 Οκτώβρη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα των πιέσεων της πολυεθνικής «Lidl» να νομιμοποιηθεί η παράνομη λειτουργία των καταστημάτων της στο νησί τις Κυριακές, από τα τέλη Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη απόφαση της πολυεθνικής να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων των καταστημάτων της, ενώ ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει προχωρήσει σε διαδοχικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Το θέμα είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Μαΐου μετά από Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τη δημοτική αρχή Πουλημένου τότε να καταδικάζει το γεγονός, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή η πρακτική της πολυεθνικής στρέφεται τόσο κατά των εργαζομένων όσο και κατά τον μικροκαταστηματαρχών, οι οποίοι τελικά θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, μην μπορώντας να αντισταθούν στον ανταγωνισμό. Το θέμα είχε συζητηθεί και στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του Νίκου Εξαρχου, βουλευτή του Κόμματος.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η δημοτική αρχή αξιοποίησε απόφαση της περιφερειακής αρχής την περίοδο που την πλειοψηφία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως τα μεσάνυχτα! Υπενθυμίζεται δε ότι το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας είχε ξεκινήσει με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, Υδραίου, όπου εφαρμόζοντας νόμο της ΝΔ, επέτρεπε το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές εξαιρώντας τα super market.

«Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, βασισμένοι σε κατευθύνσεις της ΕΕ, που ενσωματώνονται από τις κυβερνήσεις στην ελληνική νομοθεσία», τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι στην προσπάθειά της η δημοτική αρχή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, δεν τήρησε ούτε τους κανόνες της αστικής νομιμότητας, αφού δεν προχώρησε στη διαβούλευση που απαιτείται.

«Οι εργαζόμενοι και οι μικροκαταστηματάρχες το μόνο που έχουν είναι ο αγώνας τους ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους και στους Συλλόγους τους», καταλήγει η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό και στους αγώνες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρά στην απόφαση για παράταση του ωραρίου των μαγαζιών (2019-01-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τελών για το 2016 (2015-11-07 00:00:00.0)
Κουβεντιάζει για την κυριακάτικη αργία (2013-01-19 00:00:00.0)
Δε μπορεί να κρύψει τα σχέδιά της (2009-07-15 00:00:00.0)
Αναγκαία η αγωνιστική συσπείρωση (2005-04-12 00:00:00.0)
Στις 18 Απρίλη όλοι στους δρόμους (2005-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ