Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε πορεία για το βάθρο τα... κουπιά

Τελευταία ευκαιρία για την Εθνική μπάσκετ / Ξεκινάει ο στίβος εντός σταδίου

Η παρουσία τριών πληρωμάτων σε τελικούς της κωπηλασίας, έχοντας αξιώσεις για μια θέση στο βάθρο, και ο... τελικός πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στον καθοριστικό 3ο αγώνα του ομίλου της κόντρα στην Αυστραλία ξεχωρίζουν στις σημερινές ελληνικές συμμετοχές. Στα αξιοσημείωτα και το ξεκίνημα του στίβου εντός του σταδίου «Σεν Ντενί» (τερματισμός του αγωνίσματος βάδην 20 χλμ. που διεξήχθη στους δρόμους του Παρισιού). Επίσης καθοριστικό αγώνα για τον στόχο της πρόκρισης θα δώσει η Εθνική γυναικών στο πόλο, ενώ συμμετοχές θα υπάρχουν ακόμη σε κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και σκοποβολή.

Η κωπηλασία αποτελεί μέχρι στιγμής το πιο πετυχημένο άθλημα για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι όσον αφορά παρουσίες στον τελικό καθώς και τα 4 πληρώματα εξασφάλισαν την παρουσία τους, 3 δε εξ αυτών θα ριχτούν στη μάχη της διάκρισης. Συγκεκριμένα στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών το «παρών» θα δώσει το δίδυμο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου - Πέτρου Γκαϊδατζή, στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το πλήρωμα των Ζωής Φίτσιου και Μιλένας Κοντού, ενώ σε αυτόν της δίκωπου των γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Στο μπάσκετ η Εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου της, σε έναν καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Η Εθνική, μετρώντας μέχρι τώρα δύο ήττες (από Καναδά και Ισπανία), θέλει τη νίκη προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης βάσει και συνδυασμού αποτελεσμάτων. Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος στην αποστολή σήμερα θα μετάσχει τελικά ο Νικ Καλάθης παρά το χτύπημα στα πλευρά που δέχθηκε στον προηγούμενο αγώνα.

Στον στίβο στις ελληνικές συμμετοχές του προγράμματος υπάρχει η διπλή παρουσία στα προκριματικά της σφυροβολίας από τους Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστο Φραντζεσκάκη. Οι δύο αθλητές επιδιώκουν μια υπέρβαση προκειμένου να προκριθούν στον τελικό. Διπλή συμμετοχή θα υπάρχει επίσης και στο ύψος των γυναικών, με τις Τατιάνα Γκούσιν και Παναγιώτα Δόση να κάνουν το ντεμπούτο τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Την πρώτη της συμμετοχή θα γράψει και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδη συμμετέχοντας στα προκριματικά των 100 μ.

Στο πόλο την πρώτη νίκη στο τουρνουά μετά από δύο ήττες θέλει η Εθνική γυναικών κόντρα στην Ιταλία, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.

Στην κολύμβηση στα προκριματικά των 4x100 στο μεικτό θα ριχτεί η τετράδα των Αννας Ντουντουνάκη - Απόστολου Χρήστου - Νόρας Δράκου - Βαγγέλη Ντούμα.

Στην ιστιοπλοΐα τις υποχρεώσεις τους στο μεικτό των σκαφών τύπου 470 θα ανοίξει το δίδυμο των Οδυσσέα Σπανάκη - Αριάδνης Σπανάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ