Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κλείδωσε την πρόκριση η Εθνική ανδρών πόλο

Νέες επιτυχίες σε κωπηλασία και κολύμβηση / Σημαντική στιγμή για την Α. Ντρισμπιώτη στο βάδην

Την τελευταία κούρσα της καριέρας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε στο Παρίσι η Α. Ντρισμπιώτη

Eurokinissi

Την τελευταία κούρσα της καριέρας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε στο Παρίσι η Α. Ντρισμπιώτη
Η Εθνική πόλο ανδρών, που κλείδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά, και οι νέες επιτυχίες σε κωπηλασία και κολύμβηση ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στη χτεσινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκάλυψε πως αυτοί ήταν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην καριέρα της. Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του μονού στο τένις.

Στο πόλο η Εθνική έφθασε σε σημαντική νίκη επί της αντίστοιχης των ΗΠΑ με 13-11 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του ομίλου της. Πλέον η ελληνική ομάδα με το απόλυτο 3/3 έκλεισε μια θέση στην οκτάδα και στους εναπομείναντες αγώνες του ομίλου (με Ιταλία και Κροατία) θα διεκδικήσει το καλύτερο πλασάρισμα στην τετράδα ενόψει των ημιτελικών. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ιταλία νίκησε το Μαυροβούνιο με 11-9 στα πέναλτι. Η βαθμολογία: ΕΛΛΑΔΑ 8, Ιταλία 8, Κροατία 6, ΗΠΑ 3, Μαυροβούνιο 2, Ρουμανία 0.

Στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος ολοκλήρωσε το απόλυτο στις προκρίσεις στους τελικούς για τα ελληνικά κουπιά (4/4). Προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ (Σάββατο 3/8) διατηρώντας το δικαίωμα υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στο Τόκιο. Στα ημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε 3ος στη σειρά του σε 6.40.78.

Μια ακόμη παρουσία σε τελικό κολύμβησης ήρθε από τον Κριστιάν Γκολομέεβ. Προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο όντας 3ος στην ημιτελική σειρά του με 21.62.

Στον τελικό των 20 χλμ. βάδην, που άνοιξε την αυλαία του στίβου στη διοργάνωση, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σε μια αξιόλογη παρουσία κατέλαβε την 22η θέση τερματίζοντας σε χρόνο 1.31.33.

Στο τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και πάλεψε, δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά στην καριέρα του να ξεπεράσει το εμπόδιο του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, αν και τραυματίας, επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο δεύτερο σετ από το εις βάρος 4-0 με το οποίο είχε προηγηθεί ο Τσιτσιπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ