Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Τριπλή ελληνική πρόκριση

Την πρόκριση στον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πανηγύρισαν ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο Champions League, ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός στο Europa League και η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ στο Conference League μετά τις νίκες τους στις ρεβάνς για τον 2ο γύρο. Μάλιστα και οι τρεις ελληνικές ομάδες κατάφεραν να φθάσουν σε δεύτερες νίκες επί των αντιπάλων τους παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες για να επικρατήσει στη Βοσνία της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 1-0 (Μουργκ 25'), ενώ είχε νικήσει με 3-2 στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα. Είχε τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους του. Στον επόμενο γύρο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη σουηδική Μάλμε.

Σε παράταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τη ρεβάνς της Βουλγαρίας ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε της Μπότεφ Πλόντβιβ με 4-0 παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση μετά και την πρώτη νίκη του με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί και με σαφώς καλύτερη εικόνα απ' ό,τι στο πρώτο ματς έφτασαν στη νίκη χάρη στα γκολ των Γιερεμέγιεφ (6', 50'), Τζούρισιτς (45'+) και το αυτογκόλ του Ουντάζ (34'). Στην επόμενη φάση οι «πράσινοι» θα κοντραριστούν με τον Αγιαξ.

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με πολλές απουσίες (λόγω της ίωσης που χτύπησε την ομάδα) η ΑΕΚ επικράτησε στην Ανδόρα της Ιντερ Ντε Εσκάλδες με 4-0 μετά τη νίκη της στον πρώτο αγώνα στη Ν. Φιλαδέλφεια με 4-3. Πρωταγωνιστής για την Ενωση ήταν ο Λιβάι Γκαρσία που πέτυχε χατ τρικ (29', 74', 86') ενώ σκόραρε επίσης και ο Αμραμπατ (83'). Στον επόμενο γύρο οι κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν την αρμενική Νόα που απέκλεισε τη Σέλμα από τη Μάλτα (7-0, 0-0).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ