Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Να ανακληθεί η απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων

Να ανακληθεί η απόφαση για συγχωνεύσεις σε σχολικές μονάδες του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικώντας παράλληλα πλήρη κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται στις συγχωνεύσεις του 5ου και του 10ου Δημοτικών Σχολείων Αγίων Αναργύρων σε 12θέσιο 5ο Δημοτικό Σχολείο, του 4ου και 9ου Νηπιαγωγείων Αγίων Αναργύρων σε 3θέσιο 4ο Νηπιαγωγείο, του 5ου και 11ου Νηπιαγωγείων Αγίων Αναργύρων σε 4θέσιο 5ο Νηπιαγωγείο, του 8ου και 12ου Νηπιαγωγείων Καματερού σε 3θέσιο 8ο Νηπιαγωγείο, καθώς και των 5ου και 10ου Νηπιαγωγείων Καματερού σε 4θέσιο 5ο Νηπιαγωγείο. Τα παραπάνω σχολεία συμπεριλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο: «Ιδρύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Υποβιβασμοί και Προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2024 - 2025 - Μετονομασία τμημάτων ένταξης» που δημοσιεύτηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) με αριθμό 4665, στις 9 Αυγούστου.

«Πρόκειται για την επισημοποίηση μιας απόφασης που έχει δρομολογήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ' Αθήνας ευθυγραμμιζόμενη με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας για "εξορθολογισμό" σχολικών μονάδων και τμημάτων. Είναι μια πολιτική που έχει εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και είναι ανάγκη να βρει απέναντι γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε εργαζόμενο. Αντιμετωπίζει ως κόστος την Παιδεία του λαού και καλεί τους μαθητές να στοιβάζονται σε 26άρια και 27άρια τμήματα.

Η απόφαση αυτή στον δήμο μας έχει συναντήσει την αντίθεση τόσο της Ενωσης Γονέων όσο και των εκπαιδευτικών των προαναφερόμενων σχολείων. Για τις προαναφερόμενες συγχωνεύσεις υπάρχει επίσης αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βεβαίως η δημοτική αρχή Τσίρμπα (ΝΔ) ποίησε την ανάγκη φιλότιμο, αφού κατά τη συζήτηση του θέματος συμφώνησε στην ουσία του σκεπτικού σύμφωνα με το οποίο υλοποιούνται οι συγχωνεύσεις. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή της, μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ...», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού και δηλώνει:

«Οι ανάγκες των μαθητών δεν είναι κόστος!

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση για συγχωνεύσεις στις σχολικές μονάδες του δήμου μας και διεκδικούμε αποφασιστικά:

- Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων

- Κανένας μαθητής χωρίς την παράλληλη στήριξη που χρειάζεται

- Μέχρι 15 μαθητές στην Α' και Β' Δημοτικού και μέχρι 20 στις υπόλοιπες τάξεις

- Κανένας μαθητής μακριά από το σχολείο της γειτονιάς του».

Στην ίδια απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών προβλέπεται η κατάργηση 4 Δημοτικών και 3 Νηπιαγωγείων, η ίδρυση 5 Νηπιαγωγείων, η συγχώνευση 5 Δημοτικών και 36 Νηπιαγωγείων, η προαγωγή 18 Δημοτικών και 14 Νηπιαγωγείων, ο υποβιβασμός 76 Δημοτικών και 13 Νηπιαγωγείων και η μετονομασία 2 Νηπιαγωγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ