Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
Καμία έκπτωση στην ασφάλεια των συναδέλφων που καλύπτουν τις φωτιές

Περίσσεψαν για άλλη μια φορά οι σκηνές με εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς, που για τις «ανάγκες του ρεπορτάζ» - όπως ακούγονταν από τα στούντιο των ενημερωτικών εκπομπών και των ειδήσεων - έφταναν μέχρι εκεί που έκαιγαν οι φλόγες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Το «πάνω απ' όλα η ασφάλειά σας», που τους έλεγαν οι συνάδελφοί τους από το στούντιο, μάλλον δεν ισχύει για την εργοδοσία, στον ανταγωνισμό για το ποιο κανάλι θα κάνει την πιο θεαματική περιγραφή, βάζοντας σε κίνδυνο τα συνεργεία.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, στην οποία σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ, διοικητικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων κάθε ειδικότητας που εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες καλύπτοντας τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και αλλού.

Απαιτούμε από τους ιδιοκτήτες - εργοδότες και τους διευθυντές όλων των ΜΜΕ να μεριμνήσουν για την προστασία των συναδέλφων, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και να καλύψουν κάθε ανάγκη των εργαζομένων (μετακίνηση, νερά, διατροφή, εναλλαγή συνεργείων) που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα με απόλυτο σεβασμό και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την παροχή κάθε βοήθειας στους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτές τις πολύ σκληρές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ