Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργάνωση της αλληλεγγύης με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Σε πρώτη φάση χρειάζονται νερά, ιατρικά σκευάσματα και μάσκες

Eurokinissi

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της αλληλεγγύης στον λαό των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πύρινης καταστροφής και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, αναλαμβάνουν σωματεία και φορείς.

Με ανακοινώσεις τους καλούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν σε όσους τα χρειάζονται. Συγκεκριμένα σε αυτή τη φάση συγκεντρώνουν: Νερά, γάζες, φυσιολογικούς όρους, κολλύρια για τα μάτια, μπενταντίν, πούλβο, αλοιφές εγκαυμάτων, μάσκες μιας χρήσης (μικροσωματιδίων, τύπου FFP).

Στην οργάνωση της αλληλεγγύης πρωτοστατεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, συγκεντρώνοντας βοήθεια τις πρωινές ώρες (9 π.μ. έως 2 μ.μ.) στα γραφεία του στο Λαύριο, και τις υπόλοιπες ώρες κατόπιν συνεννόησης (στο τηλέφωνο 2292.025.328) και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Την αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους της Βορειοανατολικής Αττικής εκφράζει η ΕΙΝΑΠ. Με απόφαση του ΔΣ της συνεισφέρει με το ποσό των 1.500 ευρώ στην υλική βοήθεια που συλλέγει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και καλεί τα μέλη της να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. «Ακόμα ένα καλοκαίρι οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και όλης της Ελλάδας έμειναν απροστάτευτοι. Οι ευθύνες είναι τεράστιες!», τονίζει στην ανακοίνωσή της.


Eurokinissi

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει από χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Καλεί τον λαό της περιοχής να συνδράμει καθώς η συλλογή των παραπάνω ειδών συνεχίζεται και σήμερα, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στα γραφεία του.

Σε ανάλογες πρωτοβουλίες προχώρησαν χτες σωματεία και φορείς της Φυλής (Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων, Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου, Ενωση Συνταξιούχων Φυλής, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων και Φυλής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Παράρτημα Δήμου Φυλής Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

Κάλεσμα στήριξης των πρωτοβουλιών συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης έχουν απευθύνει και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Πρωτοβουλίες από τους δήμους Καισαριανής και Πετρούπολης

Να συμβάλουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους έχουν καλέσει τους κατοίκους και τους φορείς οι δήμοι Καισαριανής και Πετρούπολης.

Στην Καισαριανή η συγκέντρωση ειδών ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα (από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ.) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τη δημιουργία μικρής τράπεζας άμεσης απόκρισης στις ανάγκες.

«Απέναντι στην αναλγησία και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο πρόληψης των δασικών πυρκαγιών κι αφήνει τον λαό απροστάτευτο και αυτό το καλοκαίρι, πρέπει να υψωθεί ένα κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης», τονίζει ο δήμος στο κάλεσμά του.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ενισχυθούν οι δυνάμεις ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας», προσθέτει.

Αντίστοιχα, στην Πετρούπολη βοήθεια συγκεντρώνεται για δεύτερη μέρα σήμερα (από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.) στα γραφεία της Κοινωνικής Πολιτικής (Κρήτης 2, 2ος όροφος) και στο Δημαρχείο (Κ. Βάρναλη 76-78).

«Ακόμα ένα καλοκαίρι η ζωή και η περιουσία του λαού καθώς και οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και όλης της Ελλάδας μένουν απροστάτευτοι. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις των επιστημονικών φορέων και των στελεχών της Πυροσβεστικής, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης των δασικών πυρκαγιών», υπογραμμίζει.

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο λαός οφείλει να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε όσους δοκιμάζονται», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι με παρεμβάσεις του έχει ζητήσει από την κυβέρνηση «να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πριν ακόμα την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», ενώ καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του Ποικίλου Ορους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ