Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη καταστρέφεται τις τελευταίες βδομάδες από τρομερές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει εξαιτίας της ακραίας ξηρασίας. Πρόκειται για δασικές εκτάσεις της Αμαζονίας, με την πόλη Πόρτο Βέλιο να έχει τυλιχθεί από παχύ νέφος αιθαλομίχλης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Θανατηφόρο τροχαίο με 28 νεκρούς Πακιστανούς προσκυνητές, που βρίσκονταν καθ' οδόν προς το Ιράκ για μια σημαντική θρησκευτική γιορτή, σημειώθηκε προχτές βράδυ στην κεντρική επαρχία Γιαζντ, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε στο κεντρικό Ιράν. Κατά την ανατροπή τραυματίστηκαν άλλοι 23 επιβάτες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η «Boeing» ανέστειλε χτες τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου 777X μετά τον εντοπισμό ελαττώματος σε εξάρτημα που συνδέει τον κινητήρα με το φτερό του αεροσκάφους. Το πρόγραμμα του 777X παρουσιάστηκε τον Νοέμβρη του 2013 και είναι το τελευταίο της οικογένειας 777. Υπάρχει σε τρεις εκδόσεις, τα 777-8, 777-9 και 777-8 cargo. Περισσότερα από 500 αεροσκάφη έχουν πωληθεί, αλλά η εμπορική του εκμετάλλευση δεν έχει ακόμη αρχίσει. Το αεροσκάφος, που προορίζεται να γίνει το μεγαλύτερο δικινητήριο εν λειτουργία στον κόσμο, αναμένεται εντός του 2025.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ