Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός στους κτηνοτρόφους της Λοκρίδας

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των κατεστραμμένων κτηνοτρόφων της Λοκρίδας Φθιώτιδας που τα κοπάδια τους χτυπήθηκαν από την ασθένεια της ευλογιάς.

Πρόκειται για κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης, οι οποίοι τον χειμώνα που πέρασε αναγκάστηκαν να θανατώσουν τα ζώα τους, λόγω της ευλογιάς, με αποτέλεσμα να υποστούν οικονομική καταστροφή.

Κι ενώ παραμένουν χωρίς εισόδημα επί 10 μήνες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ζητούν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να τους καταβληθούν αποζημιώσεις ...55 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώθηκε.

Η κοροϊδία αφορά 9 κτηνοτρόφους της περιοχής που έχασαν περίπου 2.000 ζώα, ενώ αρκετοί ακόμη αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα κοπάδια τους μέσα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη για ζωοτροφές και απολυμαντικά.

«Πρόκειται για αθλιότητα. Με ποιο εισόδημα να πληρώσουν τα ασφάλιστρα και τη φορολογία, πώς να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους;», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Χρήστος Λυγδής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.

Οι υποσχέσεις προς τους πληγέντες αποδείχτηκαν «κούφια λόγια», καθώς δεν έχουν δει καμία ουσιαστική στήριξη. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να δοθεί άμεσα λύση και να δοθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα χρήματα στους δικαιούχους», τονίζει ο Χρήστος Λυγδής και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που έπληξε η πανώλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ